AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

JAGUAR típus választása.
  1. tipus
  2. jaguar
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Jaguar alkatrészek több mint 80 éve készülnek az Egyesült Királyságban, de a cég elődje kezdetben csak motorkerékpárokat és oldalkocsikat gyártott. Az első, márkanévvel ellátott autómodell 1935-ben készült.

Jaguar alkatrészek számos forrásból

A Jaguar alkatrészek már 10 éve készültek az azonos nevű, nagy teljesítményű sportautókhoz, amikor 1945-ben a cég is felvette a sikeres autómodell nevét. Még a múlt században, már 1989-ben a márka és a gyártója végleg elvesztette az önállóságát, miután a Ford Motor Company tulajdonába került. A vállalat már előtte sem volt önállóan életképes. 1968 óta a British Leyland Motor Corporationhoz tartozott, amelynél számos önálló életre képtelen brit autógyártót próbáltak állami segédlettel életben tartani.

Utángyártott Jaguar alkatrészek

A hányatott sorsú gyártó

A Jaguar alkatrész gyártás és forgalmazás a 89-es fúzió után a Ford által alapított Premier Automotive Grouphoz került, ahol olyan társai vannak, mint a Volvo vagy a Land Rover, illetve 2007-ig az Aston Martin volt. A Jaguar végül osztozott a brit autógyártók sorsában, és megadta magát a világ legnagyobbjainak, hogy így legalább a márkanevet sikerüljön fenntartani. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Jaguar alkatrészek gyártása és utánpótlása egy pillanatra sem volt veszélyben és a kis széria, a luxus kivitelből eredő borsos ár ellenére a márkát sikerült fenntartani.