AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

IVECO típus választása.
  1. tipus
  2. iveco
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Iveco alkatrészek 1975 óta kézsülnek az olasz haszonjárműveket gyártó vállalkozásnál Torinóban. A cég már az alapítás pillanatában multinacionális volt, mert létrehozói olasz, francia és német gyártók voltak.

Iveco alkatrészek százezer számra

Az Iveco alkatrészek gyártása tehát abból az ésszerű megfontolásból indult el, hogy három ország szakmai tudását egyesítsék és egy a világpiacon versenyképes gyártási bázist és fejlesztési platformot hozzanak létre. Az alapítók: a Fiat, a Lancia tehergépkocsi gyártó leányvállalata, az ugyancsak olasz OM, valamint a francia Unic S.A és a német Magirus-Deutz Ag voltak. A márka alkatrészeinek gyártása nem rekedt meg ezeknek a cégeknek az együttműködésénél, mert később a vállalkozás közös vállalatokat hozott létre más autógyártókkal, mint például a Forddal, vagy a Renault-val is.

 

Utángyártott Iveco alkatrészek

Specializálódás és növekedés

A tehergépjármű gyártás koncentrációja, az egyes gyártók és márkák egyesítése, a fejlesztési erőfeszítések összehangolása nem állt meg az Iveco alkatrészek gyártásánál. A gyártó ma a CHN Industriál részvénytrásaság tulajdonában van. A cég nevében a CNH rövidítés a Case és a New Holland cégeket, két haszonjármű gyártót takar, amelyek a mezőgazdaság és a mélyépítés számára szállítanak speciális gépjárműveket. Hozzájuk csatlakozott még a Fiat Chrysler Automobiles. A vállalatcsoporthoz olyan márkák tartoznak az Iveco alkatrészek és kész autók előállítása mellett, mint a Case IH, a Steyr, New Holland és a Magiros. Kereken 60 gyárukban és 50 fejlesztési bázisukon 70 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak.