AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

DAIHATSU típus választása.
  1. tipus
  2. daihatsu
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Daihatsu alkatrészek immár 1951 óta készülnek Japánban. Először három kerekű kisteherautókhoz, de nem sokára, 1958-ra megindult a négy kerekű teherautók és kisautók gyártása is.

Ma már a Toyotától

A Daihatsu alkatrészek önálló gyártása két évtizedig sem tartott, mert a Toyota már 1967-ben átvette a cég feletti irányítást és elsőként természetesen a szinergia és a gazdaságosság jegyében egységesíteni kezdte a két márka, tehát a Daihatsu alkatrészek és a Toyota autóalkatrészek előállítását. Ez nem csak jelentős megtakarítást jelentett lényegében mindkét vállalat számára, de a Daihatsunak biztosította a hozzáférést a legkorszerűbb fejlesztési eredményekhez és gyártási technológiákhoz, és ami legalább ilyen fontos, a Toyota piacaihoz is.

Daihatsu alkatrészek kedvező árakon

A Daihatsu mára csak márka maradt

A Daihatsu még évtizedekig formálisan önálló cégként működött és így gyártották a legkevésbé sem saját fejlesztésen alapuló Daihatsu alkatrészeket, ami csak jót tett azok minőségének, hiszen a fejlesztési hátteret a világ legnagyobb japán autógyára biztosította hozzájuk. 1999-ben aztán önállóságát formálisan is elvesztette a cég és teljes egészében a Toyota tulajdona lett. A Daihatsu alkatrészek ma elsősorban a Toyotára jellemző kiváló minőségükről és tartósságukról híresek, ami vonatkozik a márka alatt forgalmazott autókra is.