AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

CHRYSLER típus választása.
  1. tipus
  2. chrysler
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Chrysler alkatrészek már a múlt század 20-as éveiben is készültek, tehát a márka gyártása jelentős múltra tekint vissza, hiszen a három nagy amerikai autómárkák egyikéről van szó.

Chrysler alkatrészek éles versenyben

A Chrysler számos virágkort élt meg a két világháború közötti időszakban és a II. Világháború után is. A 80-as évekre azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a világ egyik legnagyobb autópiaca, az Egyesült Államok is szűk három nagy hazai autógyár és az egyre jelentősebb autóimport számára. A Ford és a General Motors jól alkalmazkodott a megváltozott helyzethez és állta a versenyt az importtal, de a Chrysler alkatrészek gyártása válságba került, a cég stratégiai együttműködésre kényszerült egy globális autógyártóval.

chrysler alkatrészek webáruház kedvező árakon

A Chrysler és a 2008-as válság

A Chryslernél elég korán, még a múlt század 90-es éveinek az elején felismerték, hogy a legkisebb amerikai autógyártóként csak úgy maradhatnak versenyben, ha a Chrysler alkatrészek gyártását, a márka fejlesztését egy sikeres autóipari céggel kötik össze. Így született meg a Chrysler-Daimler egyesülés a német autógyártó fölényével. Hamarosan a piacra kerültek az első közös modellek és a Chrysler alkatrészek a Daimler alkatrészein alapultak. A német és az amerikai vezetési kultúra közötti különbség miatt azonban az együttműködés még 10 évet sem élt meg, és a 2008-as válságból már az olasz Fiat és az amerikai adófizetők, vagyis az állami segítség húzta ki a céget. Washington mentette meg a másik két amerikai autógyártót is.