AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tolótető alkatrészek választása.


A tolótető régebben a klíma helyett volna hasznos, manapság pedig azért alkalmazzák, hogy látni lehessen az égboltot. A tolótetőt az autókban bármikor pótolni lehet, mivel lehetőség van arra, hogy beszereljék.

Tolótető alkatrészek tulajdonságai

A tolótető beszerelése nem egyszerű munka, ezért érdemes szakemberhez fordulni. Fontos, hogy megfigyelje, hogy milyen minőségű tolótetőt vásárol, valamint azt, hogy a kiválasztott autószerelő tapasztalt legyen. Az utólag beszerelt napfénytető nem a tető és a tetőkárpit között fog elhelyezkedni, hanem a gépjármű karosszériája felett. A tolótetők nagy hátránya a szélzaj, viszont az utólag beszerelt tetőknek az az előnye, hogy kevesebb helyet vesznek el a fejtérből. A tolótetők között találhat olyat, amely manuális, azaz kézzel tekerhető ki és be, van olyan változat is, amely árnyékoló rolót is tartalmaz, ennek köszönhetően a nyári forróságban nem melegszik fel az autó belseje. Vásárolható olyan tolótető is, amely elektromos vezérlésű, ebben a kategóriában találhat olyat, amely akár egy érintésre működésbe lép, sőt van olyan is, amely az autó motorjának megállításakor automatikusan bezáródik.


Keresse meg az autójához megfelelő tolótető alkatrészeket: 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


 Tolótető alkatrészek beszerelése

A tolótetők nem képesek átvállalni a légkondicionáló szerepét, mivel a nagy forróságban nem képesek megfelelő hőmérsékletet kialakítani. A napfénytető márkától függetlenül bármely gépjárműbe beépíthető, kivéve azokat a kocsikat, amelyeknek teteje nem megfelelő állapotú. Ha szakember jelenléte nélkül vásárolja meg a tolótetőt, akkor figyeljen oda arra, hogy a csomag tartalmazza azokat az alkatrészeket, amelyek a felszereléshez szükségesek. A napfénytető beszerelése akár 3-4 órát is igénybe vehet, ha szakember végzi el a munkálatokat.