AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Alváz burkolat fedél választása.

Alváz burkolat fedél névvel illetik az autók alvázát lezáró elemet, amely rendszerint az autó márkájára jellemző dizájn szerint van műanyagból, általában öntéssel kialakítva.

Az alváz burkolat fedél szerepe

Az alváz burkolat fedél az egyes alvázelemek csatlakozási frontján azokat lezárja és védi. Esztétikai funkciója is van, de úgy alakítják ki, hogy – például az autó elején – miközben védi a felületet, egyben kellő helyet biztosít azoknak a berendezéseknek, jellemzően légnyílásoknak és fényforrásoknak, amelyek az autó elején töltenek be fontos funkciókat. A rácsszerű alváz burkolat fedél fontos szerepet játszik a karosszéria megkímélésében. A saját károsodásával védi meg a nála értékesebb karosszériaelemeket a sérülésektől. 


Keresse meg az autójához megfelelő alváz burkolat fedél alkatrészt:


Az alváz burkolat egy pajzs

Az alváz burkolat fedél mintegy pajzsként funkcionál, felfogja azokat a mechanikai erőhatásokat, amelyek nélküle a karosszériát érnék. Így aztán nem véletlenül törik és deformálódik, aminek következtében – mivel javítani a műanyagot nem, vagy csak aránytalan ráfordítással lehetne – időnként cserére szorul, ami általában nem jelent nagyon komoly kiadást az autós számára. A műanyag alváz burkolat az adott márkához és modellhez megrendelhető és nem túl bonyolult módon, akár házilag is felszerelhető a régi, sérült alváz burkolat fedél helyére.