AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vákuumszivattyú választása.

Vákuumszivattyú alkatrészek gondoskodnak arról, hogy a fékrendszerben a fékek könnyebb működtetéséhez szükséges rásegítés, vagyis a fékpedállal kifejtett erő megsokszorozódása megvalósuljon.

A vákuum szivattyú alkatrészek szerepe

A rásegítős fékrendszereknél használatos vákuumszivattyú úgy segíti a fékezést, hogy felerősíti a fékpedálra ható emberi erőt, aminek hatására jelentősen megnöveli a főfékhenger dugattyújára ható működtető erőt. Az Otto-motoroknál a vákuumos fékrásegítéshez a pillangó szelep mögött a szívócsőben kialakuló vákuumot használják fel.


Keresse meg autójához megfelelő vákuumszivattyú alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ilyen szelepet nem tartalmazó dízel motorok esetében a fékrásegítést szolgáló vákuumot csak a vákuumszivattyúval hozzák létre, amit mechanikai áttételeken keresztül az autó motorja hajt. A hibrid és elektromos autóknál külön villanymotor gondoskodik a vákuumszivattyú működtetéséről. Az utóbbi időben a súlycsökkentés érdekében nem sajtolt acéllemezből, hanem alumíniumból készülnek ezek a vákuumszivattyúk. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Vákuumszivattyú kereső autóalkatrész webáruház

A vákuumszivattyú alkatrészek hibái

Vákuumszivattyú árak

A vákuumszivattyú működésében maghatározó szerepe van a vákuumszivattyú elektromos motorjának. Ennek teljesítménye döntő módon befolyásolja a vákuumszivattyú hatásfokát, és természetesen a megbízhatóságát is. Ezért ennek a villanymotornak a minősége, konstrukciója és szerelési pontossága nagyon fontos, mint ahogy a tömítő alkatrészeké is, amelyek egyrészt a vákuum létrejöttében játszanak jelentős szerepet, másrészt óvják a vákuumszivattyú belsejét a külső agresszív anyagoktól, szennyeződésektől. Ezért érdemes jó márkájú, modern konstrukciójú vákuumszivattyút vásárolni és szereltetni az autóba. Ugyanez vonatkozik a vákuumszivattyú alkatrészekre is, amelyek minősége meghatározó befolyással van a vákuumszivattyú élettartamára.