AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Trapézgömbfej javító készlet választása.

Trapézgömbfej javító készlet vásárlása lehet a megoldás, ha a futómű kopog. Persze ezt a kopogást több alkatrész meghibásodása is okozhatja, de a trapézgömbfej kopása az egyik leggyakrabban előforduló ok. A teljes autó felfüggesztés, kormányzás alkatrész kínálat ide kattintva érhető el.

Trapézgömbfej javító készlet autójához

A trapézgömbfej, vagy más néven az alsó lengőkar gömbfej a futómű egyik nagy igénybevételnek kitett alkatrésze, ez köti össze a csonkállványt és az alsó lengőkart. Nem egyszerűen annyi a feladata, hogy összekösse ezeket a mozgó alkatrészeket, arról is gondoskodnia kell, hogy ne szakadjon meg közöttük a kapcsolat.


Keresse meg az autójához megfelelő trapézgömbfej javító készlet alkatrészt: 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Így nem csoda, hogy elég gyakran kikopik, ilyenkor lógni kezd és ezzel kopogó hangot hallathat. A futóműben más gömbfejek is vannak, ilyen például a stabilizátor gömbfej vagy a szélső kormányösszekötő gömbfej, amelyek szintén okozhatnak kopogást. 

 

Mi a teendő, ha gyanús kopogást hallunk? Mikor kell a javító készlet?

Autó trapézgömbfej javítás

 

Meg kell vizsgáltatni egy megbízható szervizben a futóművet, hogy kiderüljön, pontosan milyen hibáról is van szó. Az autót fel kell emelni és minden futómű alkatrészt ellenőrizni kell, hogy ki lehessen szűrni a kopogást okozó alkatrészt. Ha tényleg a trapézgömbfej kopott el, ki kell cserélni, hiszen maga az alkatrész nem javítható. Ehhez szükséges a trapézgömbfej javító készlet. A legtöbb autónál ez nem túl bonyolult feladat, pár óra alatt megoldható, utána viszont feltétlenül szükség lesz a futómű állítására.