AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tolórúd gömbfej választása.

Tolórúd gömbfej köti össze a kormányzást szolgáló tolórudat a gépkocsi tengelyével, lehetővé téve, hogy a kormánykerék közvetítésével a vezető által irányított tolórúd a megfelelő irányba mozdítsa a kereket.  Így kormányozzuk az autót. Más autó felfüggesztés, kormányzás elem is szükséges autójába? Válogasson teljes választékunkból!

A tolórúd gömbfej meghibásodása

A tolórúd gömbfej az erős mechanikus igénybevételnek kitett alkatrészek közé tartozik. Erősen kopik, ezért számítani kell a javítására, még inkább a cseréjére. A beavatkozás szükségességére a futómű irányából hallható kopogó hang figyelmezteti a gépkocsi vezetőjét.


Keresse mag az autójához megfelelő tolórúd gömbfej alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Se szeri, se száma a tolórúd és a gömbfej felújítást reklámozó hirdetéseknek, de tudni kell: az igazán biztonságos megoldás új beszerzése a régi tolórúd gömbfej helyett. Ez az alkatrész ugyanis a kormányzás szempontjából az egyik legfontosabb szerepet tölti be az autóban, tehát a szó szoros értelmében létkérdés, hogy rendben, kifogástalan állapotban legyen.

Tolórúd gömbfej cseréje

Tolórúd gömbfej

A kereskedelem számos, az adott autómárkához és típushoz illő tolórúd gömbfejet ajánl a gépkocsi-tulajdonosoknak. Ezek között vannak eredeti alkatrészek és olyan, ugyancsak eredetinek számítók, amelyek a gömbfejek gyártására szakosodott multinacionális alkatrészgyártók termékei. Ez utóbbiak nem csak jól helyettesíthetik az eredeti alkarészt, de gyakran meg is felelnek annak, hiszen a nagy autógyártók is rendszeresen vásárolnak ezektől az egy-egy alkatrész fejlesztésére és gyártására szakosodott nagy cégektől. Ezek minden terméke megfelel a nemzetközi szabványoknak és biztonsági, minőségi előírásoknak, ezért bátran válogathatunk közöttük.