AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tengelyfelfüggesztés választása.

Tengelyfelfüggesztés köti össze az autó kerekeit a karosszériával, úgy hogy a karosszéria védve legyen az út felől érkező ütésektől. A tengelyfelfüggesztés minősége alapvetően befolyásolja az autó kényelemét, teljesítményét és a biztonságát.

A tengely felfüggesztés szerepe

A felfüggesztésnek egyszerre kell erősnek és rugalmasnak lennie, amivel rögzítő funkciója mellett amortizálja a futómű felől érkező intenzív rezgéseket és ütéseket, amelyek elsősorban az út egyenetlenségére vezethetők vissza. A legelterjedtebb tengelyfelfüggesztésnél rugó gondoskodik a tengelyre ható erők csillapításáról.


Keresse meg autójához megfelelő tengely felfüggesztést:


Az eredeti állapotát visszanyerni akaró rugó az egész autót lengésben tartaná, ezért ezt a mozgást mérsékelni kell, amit a tengelyfelfüggesztés másik fontos része a lengéscsillapító lát el. Hiányában az autó pattogna és útfekvése bizonytalan lenne, nehezen kormányozhatóvá válna. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Autó tengelyfelfüggesztés

A tengelyfelfüggesztés cseréje

A tengelyfelfüggesztés cseréje akkor válik szükségessé, ha fő alkatrészei elkopnak, megfáradnak, esetleg valamilyen rendkívüli erőhatás, baleset hatására eltörnek. A leglátványosabb jele a felfüggesztés hibájának, a futómű felől érkező kopogó hang, az autó bizonytalan úttartása, „úszása”. Ilyenkor a legjobb megoldás a tengelyfelfüggesztés legfontosabb részegységeinek, alkatrészeinek egyidejű cseréje. Ez nem egyszerű feladat, szakszervizet igényel, de a szükséges alkatrészeket érdemes egyedileg, a legjobbat és a legjobb ár-értékaránnyal rendelkezőt választani.