AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tengelycsonk anya választása.

Tengelycsonk anya rögzíti az autó tengelycsonkját, amely lehetővé teszi, hogy a csonk, amelyen a kerék rögzítve van, a kormány elfordításával megegyező irányba fordulhasson el. Más autó felfüggesztés, kormányzás alkatrészre is szüksége van? Nálunk biztosan megtalálja!

Mi az a tengelycsonk?

Ma már minden korszerű autónál a tengelycsonk kormányzást alkalmazzák. Ez azt jelenti, hogy a kanyarban a kormány mozgatására csak a tengelycsonkok fordulnak el. Jól megvalósítható vele, hogy a kanyar belső ívén futó kereket jobban be kell fordítani, mint a külső íven futót.


Keresse meg az autójához megfelelő tengelycsonk anya alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A tengelycsonk kormányzás előnye a megfelel stabilitás a csekély kerékhelyzet-változás következtében és a jó menetbiztonság az alacsony súlypont miatt. Kialakításából következően drágább mint a régebbi forgózsámolyos megoldás, de annál sokkal jobb. 

A tengelycsonk anya szerepe

Tengelycsonk anya

A tengelycsonk anya szerepe, hogy a kerék felszereléséhez szükséges elemet a tengelycsonkhoz rögzítse. Erős, nagy anyacsavarról van szó, amely fontos és nagy mechanikai igénybevételnek kitett alkatrészt rögzít. Ezért eltávolítása, kicsavarása nem könnyű feladat, mivel egy idősebb autónál kellően erősen be is van állva. Csak megfelelő és nagy áttéttel rendelkező szerszámmal lehet meglazítani. Erre akkor is szükség van, ha csapágyat cserélünk, és ilyenkor érdemes az erősen elhasználódott anyag cseréje is. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a tengelycsonk anya valamilyen okból megsérülne, eltörne, megrepedne.