AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tengelycsonk választása.

A tengelycsonk a kerékfelfüggesztés egyik alap alkatrésze. Rögzítése a tartó állványban, felül gömbcsappal, alul speciális csapággyal. Böngésszen teljes autó felfüggesztés, kormányzás választékunkból!

Tengelycsonk kereső webáruház autójához

A közúti járművek kormányzása lehet tengely kormányzás (pótkocsik), alvázkormányzás (munkagépek) és tengelycsonk kormányzás, mint a személygépkocsik legtöbb típusa. A tengelycsonk típusú felfüggesztésnél sem mindegy, hogy a jármű első felfüggesztéséhez, vagy a hátsó felfüggesztéséhez kell-e az alkatrész.


Keresse meg az autójához megfelelő tengelycsonkot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


De még az sem közömbös, hogy a tengelycsonk milyen fékrendszerhez, tehát dob- vagy tárcsa fékrendszerhez kapcsolódik-e, illetve van-e ABS is a járművön. Egyik sem tartozik az egyszerű műveletek közé. Az első tengelycsonk csere esetében bonyolítja a munkát, hogy érinti a kormányszerkezetet is, tehát nagyon sok alkatrészt kell kiszerelni.

Meghibásodása és cseréje

Tengelycsonk

Nem csak a cserét, de a javítást is műhelyben, szakemberekkel tanácsos végeztetni, mivel a gépjármű egész futóművét és számos más fontos alkatrészt is érint. Sok pontos beállításra van szükség a szerelés közben és utána is. Tengelycsonk meghibásodása nem tartozik a gyakori meghibásodások közé. Gyakran a tengellyel kapcsolatos panaszok oka egy egyszerű csapágy meghibásodása. Azt azért tudni kell, hogy egy csapágycsere ugyan kevesebb gonddal jár, mint egy igazi tengelycsonk hiba, de az sem lesz egy sima ügy.