AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tartó vezetőcsuklók választása.

Tartó vezetőcsuklók rögzítik az első futóműben a kormányzott kerekeket az alvázhoz úgy, hogy közben lehetővé teszik azok elfordulását a kormányzástól függően. A Kovács autó felfüggesztés, kormányzás autóalkatrész webshop kínálata egyéb termékeket is magában foglal, böngésszen mind közül.

A tartó vezetőcsuklók funkciója

A tartó vezetőcsuklók kettős funkciót látnak el, ami egyrészt abból adódik, hogy a kereket rögzíteni kell az alvázhoz, másrészt engedni kell a szabad mozgásukat. Ezt egy csukló teszi lehetővé, ami stabilan be van építve egy tartó karba, ami erős kötésben áll az alvázzal, rendre több csavarral van ahhoz rögzítve, miközben a másik végén a keréktengelyhez csatlakozik. 


Keresse meg az autójához megfelelő tartó vezetőcsuklók alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Menet közben a tartó vezetőcsuklók jelentős erőhatásoknak vannak kitéve, ezért erős és tartós anyagból készül, a rögzítése is nagyon stabil, úgy a karosszériához, mint a kerékhez.  

A tartó vezetőcsuklók meghibásodása

Tartó vezetőcsuklók

A kemény idénybevételből következik, hogy a tartó vezetőcsukló idővel elhasználódik. Egyrészt maga a csukló kopik meg, másrészt a csuklót rögzítő kar kötése fárad el. Ezért ilyen esetekben az egyetlen eredményes beavatkozás csak a fontos alkatrész cseréje lehet. Ilyenkor szóba sem jön, hogy csak a csuklót, vagy a tartót cseréljék, hanem rendre az egész alkatrészegyüttest kell egyben. Beleértve a rögzítésre szolgáló csavarokat is, vagyis nem szokás a régi csavarokat visszacsavarni a helyükre. Ezért gyakran úgy nevezet tartó vezetőcsukló csere készletet ajánlanak a kereskedők.