AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szervószivattyú tömítéskészlet választása.

Szervószivattyú tömítéskészlet gondoskodik arról, hogy a szervókormány szivattyújánál se szivárogjon szervóolaj. 

A szervószivattyú tömítéskészlet feladata

Mint minden tömítésnek, a szervószivattyú tömítéseinek is a szivárgást kell meggátolniuk, miközben rugalmas kapcsolatot teremtenek a szervószivattyú fém alkatrészei között. A mai autókban már szinte mindig szervokormány van, ez a technikai megoldás teszi lehetővé a kormányzáshoz szükséges erő csökkentését.


Keresse meg autójához megfelelő szervószivattyú tömítéskészletet:


Modernebb változata a sebességfüggő szervokormány, amely a jármű sebességétől függően szabályozza a rásegítő erő nagyságát: nagy sebességnél felkeményedik, ezáltal precíz kormányzást biztosít, parkolásnál pedig könnyűvé válik. A szervokormány többnyire hidraulikus működésű, ilyenkor a motor egy szivattyút hajt. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Mikor van szükségünk szervószivattyú tömítéskészletre?

Szervószivattyú tömítés

A válasz egyszerűnek tűnik, akkor, ha szivárgást észlelünk. Valójában inkább az szokott feltűnni, hogy alapjáraton, leginkább gyors tekerésnél ugrál a kormány, néha megszorul, néha megindul - ennek persze több oka is lehet, az egyik a tömítés hibája. A szervószivattyúnál is nagyon  fontos a tökéletes tömítés, és ezek a tömítések is elöregedhetnek, elkophatnak vagy megsérülhetnek. Ilyenkor egyértelmű, hogy le kell cserélni a szervószivattyú tömítéskészletet. Ez akkor is célszerű, ha nem a tömítéssel volt különösebb gond, de valamiért szét kellett szedni a szervószivattyút. Webáruházunkban Febi és Meyle márkájú szervószivattyú tömítéskészletek kaphatók. A tömítések a szervokormány javítókészleteknek is részei.