AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szervókormány tömítéskészlet választása.

Szervókormány tömítéskészlet teszi egyszerűbbé és gyorsabbá a szervokormány tömítéseinek cseréjét, ami akkor igazán komplett és szolgálja legjobban a kormánymű biztonságos működését, ha egyszerre minden tömítésre kiterjed. A webáruház autó felfüggesztés, kormányzás kínálatából nem csak tömítéskészlet, de számos egyéb termék is megrendelhető, válogasson közöttük.

A szervókormány tömítéskészlet szerepe

A korszerű szervókormányok elektromos motor hajtotta hidraulikus rendszerek, ahol a vezetőnek a kormánykerékre kifejtett erejét egy pumpa által nyomás alá helyezett hidraulikus csőrendszer továbbítja a kormányzott kerekeket mozgató fogasléchez.


Keresse meg az autójához megfelelő szervókormány tömítéskészlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Itt időnként egészen nagy erőkről van szó, ami egyenlő a nagy olajnyomás szükségességével. Képzeljük el, amikor másfél tonnás autónk első kerekeit parkoláskor helyben igyekszünk elforgatni, milyen komoly erőáttételre és mekkora olajnyomásra lehet szükség. Ebből meg lehet érteni, hogy a szervókormány kapcsolódó elemeihez tartozó tömítéskészlet tömítései milyen nehéz feladatot látnak el.

A szervókormány tömítéskészlet felhasználása

Szervókormány tömítéskészlet

A szervókormányok hidraulikus rendszere tucatnyi tömítést rejt magában. Ezek igénybevétele nem azonos, így nem is egyszerre kopnak el olyan mértékben, hogy cseréjük szükségessé váljon. Elég azonban, ha csak egy tömítés kicserélése érdekében megbontjuk a szervókormányt ahhoz, hogy elkerülhetetlen legyen a többi tömítés cseréje is, mivel azokat már nem lehet visszaszerelni a helyükre úgy, hogy az eredeti tömítő hatást produkálni tudják. Arról nem is beszélve, hogy mibe kerülne, ha az eltérő időben elkopó tömítések menetrendje szerint kellene egyenként cserélni őket.