AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szervócső választása.

Szervócső a neve azoknak a tömlőknek, amelyek a szervokórmányoknál a hidraulikus rendszer energia közvetítő közegét, jellemzően az olajat, a rásegítő rendszerhez továbbítják.

A szervócső szerepe

A szervókormányok lényege, hogy a vezető által a kormánykerék elforgatásával kifejtett erőt egy nyomás alatt működő hidraulikus erőáttételi rendszer megnöveli. Ezzel érik el, hogy akár egy több tonnás autó első kerekét is könnyen el lehet forgatni, mégpedig akár álló helyzetben is, ...


Keresse meg autójához megfelelő Szervócsővet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ami különösen előnyös parkolásnál, de egyébként is növeli a kormányzás biztonságát. A rendszert működtető olaj továbbítását szolgáló csövet hívjuk szervócsőnek. Ebben áramlik nyomás alatt a szervórendszert kitöltő olaj. Meghibásodásakor a legjobb azonnal cserélni, mert baleseti veszélyforrás lehet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A szervócső jellemzői

Szervócső

A szervócsövet elsősorban az jellemzi, hogy jól bírja a benne uralkodó nyomást. Ennek érdekében több rétegből áll. Jellemzően gumi, vászon és kívül gyakran egy fémháló alkotja, mely utóbbi hivatott megvédeni a szervócsövet a kívülről érkező drasztikus mechanikai hatásoktól, például az útról felverődő szilárd testek okozta sérülésektől. A gumi tartja a csőben az olajat, azzal érintkezve ki kell bírnia az ezzel járó vegyi megterhelést. A vászont a gumit szilárdságát szolgálja, együtt a két anyag lehetővé teszik a cső hajlítását, a megfelelő ívek kialakítását.