AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szervó szíjtárcsa választása.

Szervó szíjtárcsa segítségével hajtjuk meg a szervokormányhoz szükséges olajszivattyút. A meghajtást biztosító hosszbordás szíj a főtengelyre szerelt szíjtárcsáról a szivattyúra erősített tárcsára viszi át a forgást. Válogasson kapcsolódó autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkból!

A szervó szíjtárcsa funkciója

A szervó berendezés feladata, hogy megkönnyítse a gépjármű kormányzását, azaz a kormánykerék elfogatásakor a vezető által kifejtett erőt megsokszorozza. Ennek különösen nagy tömegű, vagy álló autóknál van fontos szerepe. Ma már el sem tudjuk képzelni az autót szervó kormány nélkül.


Keresse meg az autójához megfelelő szervó szíjtárcsa alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Régi autóba ülve az első és legnagyobb trauma akkor ér bennünket, amikor induláskor, vagy parkoláskor el akarjuk fordítani a kormánykereket. A szervónál az energiát a kormányműhöz hidraulikus szivattyú továbbítja, amit a főtengelyről a szervó szíjtárcsák közvetítésével maga az autó motorja hajt. 

Szervó szíjtárcsa

A szervó szíjtárcsa cseréje

A szervó szíjtárcsa is képes elhasználódni, hiszen folyamatosan működik, amikor a gépkocsi mozgásban van. A tárcsa megkophat, eldeformálódhat, meglazulhat, ami a hosszbordás szíj kopásához, kilengéséhez, azon keresztül a meghajtás hatékonyságának romlásához vezethet. Ilyenkor az egyetlen megoldás a szíjtárcsa azonnali cseréje. A tárcsa meghibásodásának oka a hosszbordás szíj is lehet, ha az rosszul van megfeszítve, beállítva. Ebben az esetben a szíjtárcsát a normálisnál nagyobb terhelés éri működés közben.