AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Stabilizátor szilent választása.

Stabilizátor szilent a stabilizátor rúdhoz tartozik, amely része a minden gépkocsiban található mechanikus kanyarstabilizáló berendezésnek. Ennek az eszköznek a feladata, hogy kanyarban ne billenjen túlzottan nagyot a gépkocsi és az autó tömegközéppontját lejjebb helyezze.

A szilent működése a stabilizátor rendszerben

A stabilizátor szilent feladata, hogy összekösse a stabilizátor rendszer két kapcsolódó elemét úgy, hogy azok el tudjanak mozdulni egymástól. Amikor a gépkocsi halad, a stabilizátor rudak mozognak. Ennek következtében pedig a stabilizátor  szilentek tekerednek, torzulnak.


Keresse meg autójához megfelelő stabilizátor szilentet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Egy bizonyos idő után ezek az alkatrészek kirepedeznek és elszakadnak, miután az anyaguk többnyire gumi. Az elszakadt szilent a rudak lógásához vezet, ami bizonytalan úttartást eredményez, a kocsi irányíthatósága romlik. Javítás jobbára maga a stabilizátor szilent csere, s a legtöbb gépkocsinál nem bonyolult művelet, de azért szakembert igényel. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A stabilizátor szilent ára általában néhány ezer forintnál nem több.

 Stabilizátor szilent

Így a stabilizátor szilent ár megfizethető, kapható szinte minden autósboltban és interneten is rendelhető webáruházunkból. A számunkra megfelelő alkatrész kiválasztása azonban nem könnyű feladat. A stabilizátorok átmérőjét ugyanis a legtöbb esetben ellenőrizni kell, ha stabilizátor szilentet rendelünk, mert a különböző motorral illetve felszereltséggel ellátott típusok eltérő átmérőjű stabilizátorral lehetnek szerelve. A stabilizátort mindig közvetlenül a szilent mellett kell mérni, mert más helyen, esetleg a hajlított részeken más átmérőjű lehet. Így nem megfelelő méretű stabilizátor szilent kerülhet a kosarunkba.