AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Stabilizátor javítókészlet választása.

Stabilizátor javítókészlet segítségével akár házilag is elvégezhető a megkopott stabilizátor felújítása, azaz cseréje. Mivel a készlet mindent tartalmaz, amire a munkához kell, már csak időt kell rá szakítani, de kis ügyességgel egy-két óra alatt végezni lehet.

Mi az a stabilizátor és miért kell kicserélni?

Minden autóban található egy mechanikus kanyarstabilizáló berendezés. Feladata, hogy kanyarban ne billenjen akkorát a gépkocsi és az autó tömegközéppontját alacsonyan maradjon. A stabilizátor lengőkart és a lengéscsillapítót a stabilizátor gömbfej köti össze.


Keresse meg autójához megfelelő Stabilizátor javítókészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezen az eszközön szintén gömbfejek találhatók, amik biztosítják a szabad elfordulás mellett a szilárd összeköttetést is. Ezek az alkatrészek erős igénybevételnek vannak kitéve, ezért folyamatosan kopnak is. A kopás következtében idővel lógni kezdenek. Ezt kopogó hang jelzi. Főleg gidres-gödrös, zötyögős úton tűnik fel a folyamatos kopogás. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A gömbfej nem javítható csak egyben lehet cserélni

Stabilizátor javítókészlet

A gömbfej nem javítható, csak a cseréjével lehet a problémát megoldani. A gömbfej cseréjét nagyon megkönnyíti a stabilizátor javítókészlet, amelyben a legfontosabb alkatrésztől a legapróbb alátétig minden benne van. Természetesen a stabilizátor nem egyenlő a gömbfejjel. A mások fontos alkotója a stabilizátor összekapcsoló rúd, amit szintén érdemes újra váltani. Ez vonatkozik a stabilizátor csapágyra is, ami ugyancsak megfáradhat, ha már a gömbfej is feladta. Ezeknek az alkarészeknek, vagyis az egész javítókészletnek a beszerzése előtt tisztázni kell, milyen márkájú, típusú és évjáratú kocsihoz keresünk javítókészletet, mivel lehetnek lényeges eltérések az egyes készletek fő alkatrészei között.