AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Stabilizátor javítókészlet választása.

Stabilizátor javítókészlet segítségével akár házilag is elvégezhető a megkopott stabilizátor felújítása, azaz cseréje. Mivel a készlet mindent tartalmaz, amire a munkához kell, már csak időt kell rá szakítani, de kis ügyességgel egy-két óra alatt végezni lehet. A webáruház további autó felfüggesztés, kormányzás alkatrész kínálatát ide kattintva tekintheti meg.

Mi az a stabilizátor, és miért kell kicserélni, miért kell a javítókészlet?

Minden autóban található egy mechanikus kanyarstabilizáló berendezés. Feladata, hogy kanyarban ne billenjen akkorát a gépkocsi és, hogy az autó tömegközéppontja alacsonyan maradjon. A lengőkart és a lengéscsillapítót a stabilizátor gömbfej köti össze.


Keresse meg az autójához megfelelő stabilizátor javítókészlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezen az eszközön szintén gömbfejek találhatók, amik biztosítják a szabad elfordulás mellett a szilárd összeköttetést is. Ezek az alkatrészek erős igénybevételnek vannak kitéve, ezért folyamatosan kopnak is. A kopás következtében idővel lógni kezdenek. Ezt kopogó hang jelzi. Főleg gidres-gödrös, zötyögős úton tűnik fel a folyamatos kopogás. 

A gömbfej nem javítható csak egyben lehet cserélni

Stabilizátor javítókészlet

A gömbfej nem javítható, csak a cseréjével lehet a problémát megoldani. A gömbfej cseréjét nagyon megkönnyíti a stabilizátor javítókészlet, amelyben a legfontosabb alkatrésztől a legapróbb alátétig minden benne van. Természetesen a stabilizátor nem egyenlő a gömbfejjel. A mások fontos alkotója a stabilizátor összekapcsoló rúd, amit szintén érdemes újra váltani. Ez vonatkozik a csapágyra is, ami ugyancsak megfáradhat, ha már a gömbfej is feladta. A teljes javítókészlet beszerzése előtt tisztázni kell, milyen márkájú, típusú és évjáratú kocsihoz keresünk javítókészletet, mivel lehetnek lényeges eltérések az egyes készletek fő alkatrészei között.