AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Stabilizátor bilincs választása.

Stabilizátor bilincs rögzíti a kanyar stabilizátor rúdját az autó alvázához. A stabilizátornak az a szerepe, hogy megakadályozza az autó túlzott megdőlését kanyarodás közben. Autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkban nem csak ilyen bilincs, de egyéb alkatrészek is megtalálhatóak, böngésszen közülük.

A stabilizátor bilincs feladata

A stabilizátor bilincs tehát csak egy egyszerű kötőelem, aminek semmi más szerepe nincs, mint hogy erősen a rögzítés helyén tartsa a stabilizátor acél rúdját. Csakhogy erre a rúdra rendkívül nagy erők hatnak menet közben, azaz a rögzítésnek is különlegesen erősnek kell lennie.


Keresse meg az autójához megfelelő stabilizátor bilincs alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A több csavarral a helyére szegezett stabilizátor bilincs ilyen is. Mégis, ha az idő múlásával ez a látszólag nem olyan fontos elem, megkopik, meglazul, vagy eltörik, akkor az autó instabillá válik, ami komoly balesetveszélyt rejt magában.

A stabilizátor bilincs cseréje

Autó stabilizátor bilincs

A meglazult, deformálódott, vagy lötyögő, a stabilizátor rudat nem szilárdan tartó stabilizátor bilincset azonnal újra, biztonságosra kell cserélni. Annál is inkább, mert ilyenkor az is előfordulhat, hogy a nem jól rögzített rúd eltörik, vagy a stabilizátor rúd szilentjei károsodnak, amelyek cseréje már drágább mulatság. A bilincs cseréjére otthon csak azok vállalkozzanak, akiknek van elég türelmük, mert – bár a művelet első ránézésre nem tűnik túl bonyolultnak -, a bilincs nagyon nehezen szerelhető, mert gyakran a rögzítő csavarok szinte teljesen hozzáférhetetlenek.