AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Stabilizátor választása.

Stabilizátor addig jó, amíg csend van! Legalábbis a hozzátartozó gumi szilentblokk cseréjén kell elgondolkodnunk, ha kopogó hangot hallunk a futómű felől. Ha nem csak stabilizátor, de egyéb autó felfüggesztés, kormányzás alkatrész is szükségeltetik kocsijába, nálunk biztosan megtalálja.

Stabilizátor az egyenletes úton tartásért 

A stabilizátor igen erős hatásoknak van kitéve, a gumi szilentblokk pedig különösen hajlamos arra, hogy idővel deformálódjon, elnyúljon, elöregedjen, de néha még a kar is eltörhet. A rendszernek az a feladata, hogy csillapítsa a gépkocsikon a billegést, ezt pedig úgy éri el, hogy az autó dőlésekor,...


Keresse meg az autójához megfelelő stabilizátor alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


vagyis ha az egyik kerék magasabbra kerül a karosszériához képest, mint a másik, a stabilizátor – mivel megcsavarodik – ellenáll ennek a hatásnak és így stabilabbá és kényelmesebbé teszi a haladást. Az autó két oldalán található két kereket egy kovácsoltvas rúd köti össze, gömbcsuklók, valamint a zaj- és rezgéscsillapító feladatot ellátó gumi szilentblokkok segítségével.

Stabilizátor webáruház

A stabilizátor hibája többféle lehet, mivel több elemből áll.

autó stabilizátor az autóban vázlat rajzAutó stabilizátorMivel a stabilizátor több részből áll, így meghibásodásai is számosak. Az egyik leggyakoribb, hogy kikopnak a gömbfejek. Sokszor fordul elő az is, hogy leválnak a szilentblokkok, porózussá válik, kiszakad a szilent gumija. Ennél súlyosabb eset, ha elhajlik, vagy eltörik a stabilizátor rúd. A hiba első jele a kopogó hang a felfüggesztés irányából. Ilyenkor már nem sok lehetőség közül választhat az autós, ugyanis a stabilizátor elkopott, eltörött, meghajlott alkatrészeit javítani nem lehet, csak cserélni.