AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Stabilizátor választása.

A stabilizátor addig jó, amíg csend van! Legalábbis a hozzátartozó gumi szilentblokk cseréjén kell elgondolkodnunk, ha kopogó hangot hallunk a futómű felől. Ha nem csak stabilizátor, de egyéb autó felfüggesztés, kormányzás alkatrész is szükségeltetik kocsijába, nálunk biztosan megtalálja.

Stabilizátor az egyenletes úton tartásért 

A stabilizátort használat közben rendkívül intenzív hatások érik, a működését segítő gumi szilentblokk pedig pláne könnyen elveszti formáját idővel, elöregedik, megnyúlik, sőt akár még eltörhet a kar is. A rendszernek az a feladata, hogy csillapítsa a gépkocsikon a billegést, ezt pedig úgy éri el, hogy az autó dőlésekor,...


Keresse meg az autójához megfelelő stabilizátor alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

vagyis ha az egyik kerék magasabbra kerül a karosszériához képest, mint a másik, a stabilizátor – mivel megcsavarodik – ellenáll ennek a hatásnak, ezáltal a haladás is komfortosabbá és stabilabbá válik. A kocsi két felén található kereket egy fémrúd köti össze, gömbcsuklók, valamint a zaj- és rezgéscsillapító feladatot ellátó gumi szilentblokkok közreműködésével.

 

Stabilizátor webáruház

A stabilizátor hibája többféle lehet, mivel több elemből áll

autó stabilizátor az autóban vázlat rajzAutó stabilizátorMivel a stabilizátor több részből áll, így meghibásodásai is számos féle lehet. Az egyik legáltalánosabb, ha elkopik valamelyik gömbfej. Sokszor fordul elő az is, hogy a szilentgumi kiszakad, vagy a szilentblokk leválik, lyukacsos lesz. A legsúlyosabb eset, ha a stabilizátor rúd elferdül, vagy ne adj Isten, eltörik. A hiba első jele a kopogó hang a felfüggesztés irányából. Ilyenkor már nem sok lehetőség közül választhat az autós, ugyanis a stabilizátor elkopott, eltörött, meghajlott alkatrészeit javítani nem lehet, csak cserélni.