AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Segédirányító kar, Pitman kar választása.

A segédirányító vagy más néven pitman kar könnyíti meg a gömbcsuklós kormányrudazat működtetését. Lehetővé teszi, hogy kevesebb erőt kelljen kifejteni a kormánykerék elforgatásához az autó irányváltoztatása érdekében. A további autó felfüggesztés, kormányzás választék ide kattintva érhető el.

A segédirányító, pitman kar hibát többnyire a mozgó részeinek elkopása okozza.

A könnyítést a kettős áttétel teszi lehetővé, de ez a hátránya is, mert kis irányváltoztatáshoz is nagyobb kormánymozdulatokra van szükség, illetve a kisebb kopás is jelentősen növeli a kormánykerék holtjátékát. A segédirányító karnak is nevezett pitman kar jellegzetes hibája a kopás okozta lógás,...


Keresse meg az autójához megfelelő segédirányító, pitman kar alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...vagy éppen ellenkezőleg a beragadás, vagyis az, amikor a segédirányító vagy pitman kar nehezen, vagy egyáltalán nem tud mozogni. Mindkét meghibásodás veszélyes, ezért a lehető leggyorsabban ki kell cserélni a lógó, vagy beragadt pitman kart. Az első esetben a hibára a megnövekedett holtjáték figyelmeztet, míg a másodikban a csak nehezen fordítható kormány. 

A segédirányító vagy pitman kar cseréje az autó kormány rendszerének megfelelő működéséhez.

A kormányszerkezet fontos és a közlekedés biztonsága szempontjából meghatározó része a gépkocsinak. Elengedhetetlen, hogy minden alkatrésze teljesen hibátlanul működjön, még véletlenül se zavarja vagy nehezítse az autó irányítását. Ezért a pitman kar meghibásodása esetén az egyetlen ajánlott eljárás a rossz alkatrész azonnali cseréje. Ehhez a márkához, a típushoz és az évjárathoz illő pitman kart kell beszerezni.