AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Segédirányító kar javító készlet választása.

Segédirányító kar javító készlet felhasználásával könnyebb elvégezni a szükséges javítást, mely után a kormányzásban oly fontos szerepet játszó segédirányító, vagy Pitman kar ismét alkalmas lehet arra, hogy megkönnyítse a vezető munkáját a kormánykeréknél. Kapcsolódó autó felfüggesztés, kormányzás alkatrész kínálatunkat itt találja.

A segédirányító kar javító készlet funkciója

A segédirányító kar funkciója, hogy a vezető a kormánykerék forgatása közben kevesebb erő kifejtéssel is irányítani tudja a kormányozott kereket. Ez úgy valósul meg, hogy a kormánykerék áttételen keresztül fejti ki a hatását a kerekekre. Vagyis a vezetőnek nagyobb kormánymozdulatot kell ugyan tennie egy adott mértékű irányváltoztatáshoz,...


Keresse meg az autójához megfelelő segédirányító kar javító készlet alkatrészt:


..de ehhez jóval kisebb erőt kell kifejtenie, mint a segédirányító kar használata nélkül. Ebből eredően a segédirányító kar megkopása, a csapágy meghibásodása erősen ronthatja a kormányzás hatékonyságát. A leggyakrabban észlelt hiba ebben az esetben a túlságosan nagy holtjáték. A kormánykerék forgatásának hatása csak jelentős késéssel érzékelhető a kerekeknél. 

A segédirányító kar javítása javító készlet alkalmazásával

Segédirányító kar javító készlet

A segédirányító kar javítása az esetek nagy részében a legkevésbé magának a karnak a javítása, hanem a hozzátartozó, a működését lehetővé tevő csapágyak, szilentek, alátétek, tömítések fogaskerekek cseréjét jelentik. Mégpedig az összes egyidejű cseréjét. Ez azért fontos, mert az alkatrészek eltérő kopása miatt nem építhetők egybe az új elemek a régiekkel. Vagyis teljesen mindegy, hogy konkrétan mi hibásodott meg, a javítás csak az összes alkatrész egyidejű cseréjével hatékony és biztonságos. Ezt szolgálja a segédirányító kar javító készlet, aminek beszerzésénél – a szokásoknak megfelelően -, oda kell figyelni az autó márkája mellett a típusra és az évjáratra is.