AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Persely választása.

Persely nélkül nem csak a templom nem működik, de az autók sem igen. Csak a gépkocsiknál előforduló persely nem olyan, amibe pénzt kell dobni, de ha mégis, akkor az sokkal több pénz, mint amennyit  a vasárnapi istentiszteleten szándékozunk adományozni.

A gépkocsiknál előforduló perselyek szerepe kis képzelő erővel hasonlónak tekinthető, mint a templomi perselyé.

Általában azonban nem pénz van bennük, hanem arra szolgálnak, hogy csapágyak számára teremtsék meg a működés, mindenek előtt a szilárd rögzítés feltételeit. A perselyezés az autók esetében nem az, mint amiről a Magyar Katolikus Lexikonban azt írják, hogy a persely körbevitele a szentmise felajánlásakor a hívők pénzadományának összegyűjtésére.


Keresse meg autójához megfelelő perselyeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Esetleg a Vörös Kereszt pénzgyűjtő akciója, a rászorulók megsegítésére. A perselyezés egy olyan munkaművelet, amelynek során újra kialakítják a csapágy rögzítésére szolgáló a helyet, ami a csapágy, mint értékes alkatrész védelmében, a csapágypersely cseréjét, javítását jelenti. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Hengerpersely, Perselyhiba

Autó henger persely

Nem csak csapágyak körül használatos a persely, de ilyen van a motor hengerfeje körül is. Itt is az a funkciójuk, mint a csapágynál, hogy ne a hengerfejet kelljen deformálódása esetén javítani, hanem csak a perselyt cserélni, ami a hengert körbeveszi. Így a hengerek felújításának is az egyik fontos részművelete a perselyezés. A hengerfejeknél a persely általában egy darabban készül, így értelemszerűen gyakran öntöttvas az anyaga. A leírtakból következik, hogy a perselyhiba nem annyira ennek az alkatrésznek a meghibásodása, hanem a benne lévőé, és a cseréje, a perselyezés is egy másik alkatrész deformálódása miatt válik szükségessé. Mindegy is, a lényeg, ha a hengerfejet cserélik, akkor elkerülhetetlenné válik a perselyezés is.