AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Panhard rúd szilent választása.

Panhard rúd szilent biztosítja a merev hátsóhíd stabilitását szolgáló, a hátsó hidat helyén tartó, de a kerekek rugózását lehetővé tevő Panhard rúd puha, ámde mégis erős rögzítését az autó karosszériájához.

A Panhard rúd funkciója

A ma már nem létező Panhard autómárkáról elnevezett Panhard rúd, - ami egy átlós, merev, de végein csuklós szilentblokkos rúd - kapcsolja a merev tengelyt a rugók és a csillapítók mellett az autó karosszériájához. Ennek a megoldásnak az a lényege, hogy a Panhard rúd - ...


Keresse meg autójához megfelelő panhard rúd szilentet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...az egyébként merev hátsó hidat - egy köríven mozogva viszonylag jól megvezeti, akkor is, amikor az autó mindkét kereke külön rugózik. A megoldás modernizált változata a csavarrugós, továbbra is merev hidas, Panhard-kitámasztásos kerékfelfüggesztés. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A Panhard rúd szilent szerepe

Panhard rúd szilent

A Panhard rúd szilent szerepe, hogy a gépkocsi stabilitását és a hátsómű egyidejű rögzítését, továbbá a kerekek egymástól független rugózását lehetővé tevő Panhard rudat a karosszériához rögzítse. Mégpedig elég szilárdan, de elég „puhán” és rugalmasan is, tehát úgy, ahogy azt az autóban használatos valamennyi szilenttől elvárjuk. A Panhard rúd szilent is egyrészt védi a csatlakozó részeket a külső behatásoktól, másrészt engedi azok szabad elmozdulását egymáshoz képest. Ezért általában gumiból, vagy műanyagból készül, attól függően, hogy mennyire „kemény” vagy „puha” futóművet szerelnek az autó alá.