AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Összekötőrúd választása.

Összekötőrúd, vagy más nevén a stabilizátor rúd egy mechanikusan működő kanyarstabilizáló, ami megakadályozza, hogy a kanyarodás közben a gépkocsi billegjen.

Az összekötő rúd szerepe

Még ma is minden gépkocsiban megtalálható egy mechanikusan működő kanyarstabilizáló berendezés, aminek a feladata megakadályozni a kanyarodás során a gépkocsi billegését, fenntartani a menetstabilitását. Az összekötő rúd gömbfejek beiktatásával a lengéscsillapítókhoz kapcsolódik.


Keresse meg autójához megfelelő összekötőrudat:


A rendszerben a gömbfejek biztosítják az összekapcsolt elemek szabad elfordulását. Az összekötő rudat és annak gömbfejeit az autó haladása közben komoly erőhatások érik. Szélsőséges esetben ez az összekötőrúd elhajlásához, sőt töréséhez is vezethet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az összekötő rud cseréje

Autó összekötőrúd

Mivel a rúd végén található gömbfejek menet közben folyamatosan mozognak, ezért erősen kopnak, és ha nagyon elhasználódtak, akkor lógni kezdenek, ami kopogó hangot idéz elő rosszabb minőségű útfelület esetén. Mivel jellemzően ezek hibásodnak meg gyakrabban, főleg a gömbfejeket kell cserélni. Ritkábban ugyan, de az is előfordul, hogy az összekötő rudat éri olyan sérülés, ami miatt újra kell cserélni azt is. Az ilyen esetben elvégzett összekötőrúd csere után nem lehet elkerülni egy futóműállítást sem.