AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Lengőkar persely választása.

Persely gondoskodik a lengőkar rugalmas, a szabad mozgását biztosító, de mégis stabil rögzítéséről. A lengőkar az autó menetstabilitását biztosítja a kerék dőlésszögének szabályozásán keresztül. A további autó felfüggesztés, kormányzás autóalkatrész kínálat ide kattintva érhető el.

A lengőkar persely kopik, cserére szorul

A mechanikus kanyarstabilizáló berendezés feladata, hogy kanyar menetben ne billenjen akkorát a gépkocsi és az autó tömegközéppontját, lejjebb helyezze. Ebben játszik fontos szerepet a lengőkar és a persely. A lengőkar a kopás következtében idővel lógni kezd, ami kopogáshoz vezet.


Keresse meg az autójához megfelelő lengőkar persely alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha ez az alkatrész a hibás, akkor egyenlőtlen felületű úton folyamatos apró kopogó hangot ad. A perselyt nem lehet javítani, az egyetlen megoldás a cseréje, amelynél körültekintően kell eljárni és az autó márkájának, típusának megfelelőt kell a javításhoz megrendelni.

A lengőkar persely cseréje

Lengőkar persely

A lengőkar persely cseréje nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé. Különösen akkor nem, ha olyan lengőkarral van dolgunk, amelybe a persely be van építve, azaz, nem is perselyt, hanem lengőkart cserélünk persellyel együtt. Akkor sem bonyolult a dolog, ha a persely külön álló alkatrész. Ez is elvégezhető otthon a garázsban, bár néhány nem mindennap használatos szerszámra szükség lehet hozzá, mivel a perselyt gyakorlatilag bele kell préselni a lengőkarba. A lengőkar persely cseréje után azonban egy futóműállítást már nem nagyon lehet megtakarítani, és nem is érdemes.