AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánytengely szilent választása.

Kormánytengely szilent, persely gondoskodik a rugalmas és a szabad mozgást biztosító kötésről az autó kormányszerkezetében, ahol a tengely nagyon kényes és fontos szerepet tölt be. A Kovács autó felfüggesztés, kormányzás webáruház teljes választékát ide kattintva találja.

A kormánytengely szilent, persely szerepe az autó tengelyén

A kormánytengely meghatározó szerepet játszik az autó kormányzásában, ahol a kormányműben a két, ferde hatásvonalú golyóscsapággyal vezetett kormánycsigát ez a tengely kapcsolja a kormánykerék tengelyéhez. A globoid csiga nem hengeres, hanem átmérője a közép felé csökken, és menetemelkedése változó. 


Keresse meg az autójához megfelelő kormánytengely szilent alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Kormánytengely szilentA kormányműtengely villás karjában csapágyazott, két-vagy háromhornyú kormánygörgő palástjai a csiga mentén gördülnek le. A kormánykerék forgatásakor a csiga hajtja a kormánygörgőt, amely középpontja körül elfordul. Eközben elfordul a kormányműtengely és az irányítókar. 

A kormánytengely szilent

A kormányszerkezetben számos szilent működik, amelyek szilárd, de ugyanakkor rugalmas és több irányú elmozdulást lehetővé tevő kötéseket hoznak létre az egyes mozgó alkatrészek között. A kormánytengely szilentre is azok az elvek érvényesek, amelyek minden szilentre, azaz idővel elhasználódnak. Főleg a gumiból készül alkotó elemeik deformálódnak, fáradnak meg, aminek következtében elkerülhetetlenné válik a cseréjük, mivel javítani nem lehet egyiket sem. A szilentek leváltását nem érdemes halogatni, mert hibás működésük jelentősen megrongálhatja az egész kormányszerkezetet.