AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormányrudazat választása.

A kormányrudazat a kormányrendszer fontos alkatrésze, mely segítségével valósul meg a jármű irányítása. A kormányrudazatnak köszönhetően az első két keréken az elkormányozódás azonos. Tekintse meg teljes autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkat!

Kormányrudazat működése

A kormányrudazatnak köszönhetően a jármű nem csak nagy sebességnél kormányozható, hanem város közlekedés esetében is megvalósítható a fordulás. A kormányrudazat működésének köszönhetően a jármű irányítható, meg valósítható a sávváltás, kanyarodás. A motor háta mögé van felszerelve, és az olajnyomás által működik. A jármű fordulását a fordulási kör befolyásolja, mely nagymértékben függ a nyomkörtől. A szakemberek azt javasolják, hogy a nyom- és fordulókör értéke minél kisebb legyen. Fontos tudni, hogy a nyomkör a kormányrudazat szerkezetétől, és a kocsiszekrény nagyságától is függ. A kormányrudazat részei gömbcsuklókkal kapcsolódnak egymáshoz. A többrészes kormány összekötők esetében a rudazat több egymáshoz kapcsolódó kormányösszekötőből tevődik össze.


Keresse meg az autójához megfelelő kormányrudazat alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Kormányrudazat vásárlása

Autó kormányrudazat alkatrészekA kormányrudazat vásárlásakor természetesen figyelembe kell vegye a jármű márkáját, típusát. Fontos szem előtt tartani, hogy a jármű jobb- vagy bal kormányos, és, hogy a kormányrúd megfelelő méretű legyen. A szakemberek segíthetnek önnek abban, hogy vas, vagy alumínium kormányrudat válasszon. A vásárlás során a márka is fontos szerepet játszik, ajánlott megbízható, ismert márkájú terméket vásárolni, mivel így garantált, hogy az alkatrész hosszú életű lesz. Tömege általában három és négy kilogramm között szokott lenni. Meghibásodása esetében feltétlenül szükséges a csere, mivel csak így lesz lehetősége a járművet újra használni.