AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormányrudazat választása.

A kormányrudazat a kormányrendszer fontos alkatrésze, mely segítségével valósul meg a jármű irányítása. A kormányrudazatnak köszönhetően az első két keréken az elkormányozódás azonos.

Kormányrudazat működése

A kormányrudazatnak köszönhetően a jármű nem csak nagy sebességnél kormányozható, hanem város közlekedés esetében is megvalósítható a fordulás. A kormányrudazat működésének köszönhetően a jármű irányítható, meg valósítható a sávváltás, kanyarodás. A kormányrudazat a motor háta mögé van felszerelve, és az olajnyomás által működik. A jármű fordulását a fordulási kör befolyásolja, mely nagymértékben függ a nyomkörtől. A szakemberek azt javasolják, hogy a nyom- és fordulókör értéke minél kisebb legyen. Fontos tudni, hogy a nyomkör a kormányrudazat szerkezetétől, és a kocsiszekrény nagyságától is függ. A kormányrudazat részei gömbcsuklókkal kapcsolódnak egymáshoz. A többrészes kormány összekötők esetében a rudazat több egymáshoz kapcsolódó kormányösszekötőből tevődik össze.


Keresse meg az autójához megfelelő kormányrudazat alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Kormányrudazat vásárlása

Autó kormányrudazat alkatrészekA kormányrudazat vásárlásakor természetesen figyelembe kell vegye a jármű márkáját, típusát. Fontos szem előtt tartani, hogy a jármű jobb- vagy bal kormányos, és, hogy a kormányrúd megfelelő méretű legyen. A szakemberek segíthetnek önnek abban, hogy vas, vagy alumínium kormányrudat válasszon. A vásárlás során a márka is fontos szerepet játszik, ajánlott megbízható, ismert márkájú terméket vásárolni, mivel így garantált, hogy az alkatrész hosszú életű lesz. A kormányrudazat tömege általában három és négy kilogramm között szokott lenni. A kormányrudazat meghibásodása, esetében feltétlenül szükséges, hogy az alkatrész csere, mivel csak így lesz lehetősége, hogy a járművet használja.