AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánymű szimering választása.

Vezetés közben észlelte, hogy a kormány nem úgy működik, ahogy kellene? Nos, akkor óriási szerencséje volt, hiszen a kormányfő meghibásodása akár nagyon súlyos balesetet is okozhat! A javítás során minden bizonnyal szüksége lesz kormánymű szimeringekre is! Válogasson kapcsolódó autó felfüggesztés, kormányzás alkatrész kínálatunk között!

Kormánymű szimering nélkül lehetetlen a javítás!

A szimeringek cseréje sajnos nem könnyű feladat, hiszen nem egy villanykörte cseréről van szó a konyhában! Bár sokan elégedetlenkednek a szerelési árak a hallatán, az igazság az, hogy, ha nem szeretnénk kockára tenni a saját életünket, akkor bizony érdemes felkeresnünk egy tapasztalt autószerelőt a problémánkkal! Ne kísérletezzünk a garázsban, ha a kormánymű szimering cseréjéről van szó, a művelet ugyanis felettébb bonyolult és komoly szakértelmet igényel, hiszen le kell szerelni a kormányművet, szét kell szedni, ezután kerül sor a szimeringek cseréjére, majd végül össze is kell rakni! Szimeringek nélkül a kormánymű egyszerűen használhatatlan, a megrongálódott kormánymű szimeringek pedig hatalmas károkat okozhatnak az autósoknak!


Keresse meg az autójához megfelelő kormánymű szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Milyen kormánymű szimering kell?

Kormánymű szimeringA szimering kiválasztása természetesen attól függ, hogy milyen autóval rendelkezünk! Figyelembe kell venni a személygépkocsi márkáját, a modell típusát, az évjáratot, az alvázat, a méretet, valamint a motor típusát! A szimering feladata egyébként két mozgó elem tömítése egymáshoz viszonyítva. Az egyszerű szimering tulajdonképpen egy fémvázból áll, amelynek két nagyon fontos szerepe van: az egyik az, hogy tartalmazza a dinamikus tömítőajkat, a másik pedig, hogy biztosítsa a statikus tömítést. Az alkatrészen található tömítőajak az esetek jelentős százalékában elasztomerből készül és a forgó tengely felületén helyezkedik el, miközben egy rugógyűrű nyomja oda radiálisan. A forgó mozgás eredményeképpen egy nagyjából 1 mikromiliméternyi rés jön létre, amelyen keresztül az olaj képes megkenni a tömőajkakat.