AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánymű szilent választása.

A kormánymű szilent feladata, hogy összekösse az egymáshoz képest elmozduló alkatrészeket a kormányműben és megakadályozza szennyeződés bejutását az autó felfüggesztés, kormányzás autóalkarészek közé.

Kormánymű szilent feladata, funkciója

A kormánymű szilent elsősorban a kormányszerkezet mozgó alkatrészeinek védelmét szolgálja, a szennyeződések bejutását akadályozza meg a kormányszerkezet belsejébe. Amikor a gépkocsi halad a kormánymű egyes elemei folyamatosan és sok irányban mozognak.


Keresse meg az autójához megfelelő kormánymű szilent alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


E mozgás következtében a szilentek is nagy igénybevételnek vannak kitéve, nyúlnak, összenyomódnak és tekerednek is. Mindeközben belülről és kívülről az agresszív vegyi anyagok, kenőanyagok és az úton előforduló szennyeződések hatását is ki kell állniuk.

A kormánymű szilent cseréje

Kormánymű szilent

Egy bizonyos idő után, a komoly igénybevétel következtében a kormánymű szilentek kirepedeznek (ami nem véletlen, hiszen gumiból vannak) és elszakadnak. Az elszakadt szilent a kormány megfelelő alkatrészének, például a lengőkarnak a lógásához vezet, ami bizonytalan úttartást eredményez, súlyosabb esetben erős kopogó hangot hallat, a kocsi irányíthatósága jelentősen megromlik. A javítás általában nem bonyolult művelet, de időigényes, mert nagyobb megbontással jár. A kormánymű szilent cseréje után futómű állítás szükséges.