AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánymű szilent választása.

Kormánymű szilent feladata, hogy összekösse az egymáshoz képest elmozduló alkatrészeket a kormányműben és megakadályozza szennyeződés bejutását az alkarészek közé.

Kormánymű szilent feladata, funkciója

A kormánymű szilent elsősorban a kormányszerkezet mozgó alkatrészeinek védelmét szolgálja, a szennyeződések bejutását akadályozza meg a kormányszerkezet belsejébe. Amikor a gépkocsi halad a kormánymű egyes elemei folyamatosan és sok irányban mozognak.


Keresse meg autójához megfelelő kormánymű szilentet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


E mozgás következtében a szilentek is nagy igénybevételnek vannak kitéve, nyúlnak, összenyomódnak és tekerednek is. Mindeközben belülről és kívülről az agresszív vegyi anyagok, kenőanyagok és az úton előforduló szennyeződések hatását is ki kell állniuk. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kormánymű szilent cseréje

Kormánymű szilent

Egy bizonyos idő után, a komoly igénybevétel következtében a kormánymű szilentek kirepedeznek (ami nem véletlen, hiszen gumiból vannak) és elszakadnak. Az elszakadt szilent a kormány megfelelő alkatrészének, például a lengőkarnak a lógásához vezet, ami bizonytalan úttartást eredményez, súlyosabb esetben erős kopogó hangot hallat, a kocsi irányíthatósága jelentősen megromlik. A javítás általában nem bonyolult művelet, de időigényes, mert nagyobb megbontással jár. A kormánymű szilent cseréje után futómű állítás szükséges.