AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánymű gumiharang készlet választása.

Készlet könnyítheti meg csak igazán a kormánymű gumiharang cseréjét. Általában 2 kormánytengely hüvely szellőztetőt, négy fekete, (két hosszú és két rövid) nejlonkábelt, valamint egy tölcsért tartalmaz. A teljes autó felfüggesztés,  kormányzás választékot ide kattintva tekintheti meg!

Miért fontos a kormánymű gumiharang készlet?

Ha kíváncsiak vagyunk, hogy miért megy tönkre a kormányszerkezet fogasléce, akkor nagyon gyors és egyszerű választ kapunk: azért, mert a kormányösszekötők belső tövénél levő gumiharangok megsérülnek, s itt beengedik a port, a vizet a finom nagynyomású tömítésekhez, majd azok megfelelő elkoptatása után kiengedik a kenőanyagot.


Keresse meg az autójához megfelelő kormánymű gumiharang készlet alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


De az első kerekeket érő extrém erős ütések, balesetek is nyüvik a kormányművet. Ezek miatt olyan torzulások, belső sérülések jönnek létre a finoman illesztett és megmunkált szerkezetben, hogy pillanatok alatt tönkre megy. 

A kormánymű gumiharang készlet cseréje

Kormánymű gumiharang készlet

A kormánymű gumiharang cseréje nem túl nagy feladat. Porvédő harangot minden kormányművön lehet cserélni, s szinte valamennyihez van a gumiharangok mellett vezetőcsapágy-készlet is, amiről érdemes tudni, hogy ez a holtjátékért felelős egyik szerkezet. Mára azonban a kormányművekben az egyre bonyolultabb felépítésű és vezérlésű rásegítő rendszerek miatt annyi elektronika van, hogy itt a javítás szinte véget is ér. Innentől szinte kizárólag az alkatrészek – nem olcsó – cseréje a járható út. Cseréljünk tehát inkább minél többször kormánymű gumiharangot.