AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánymű választása.

Kormánymű széles választéka akciós árakon webáruházunk kínálatában. Vásároljon olcsón minőségi alkatrészeket és ismerje meg autó kormánymű működését, feladatát és hibáinak okait. Válogasson kapcsolódó autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkból!

A kormánymű működése és meghibásodásának okai az autókban.

Kormánymű teszi lehetővé, hogy a gépkocsi utasterében kényelmesen ülve tudjuk megszabni, milyen irányba és mennyire forduljon el az autó. A ma gyártott autókban szinte kivétel nélkül fogasléces kormánymű van beépítve, amelynek lényege egy, a kocsi orrában keresztbe fekvő rúd fogakkal, végein kormányösszekötőkkel, amelyek a két első kerékhez illeszkednek.


Keresse meg az autójához megfelelő kormánymű alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha a kormányzást minden rásegítés nélkül kellene végeznünk, az nagyon fárasztó lenne. Főleg, amikor a jármű áll és az akár több tonnányi terhet cipelő kerekeket kellene valamilyen irányba elmozdítani, például parkolás alkalmával. Ezen a nehézségen az úgy nevezett szervoval szerelt kormánymű és más, a kormányszerkezetbe épített mechanikus rásegítők, áttétetek segítenek. A leggyakoribb kormánymű megoldás, amikor egyszerűen egy villanymotort tesznek a kormányrúdra, ami abba az irányba segíti a kerekek elmozdítását, amelyikbe a vezető a kormánykereket elfordítja. A kerekek elfordításához nincs szükség az egész tengely mozgatására, hanem csak a tengely két végén csuklósan kapcsolódó tengelycsonk fordul.

Autó kormánymű alkatrészek webáruháza

A kormánymű és a kormánykerék kapcsolata.

A kormánymű nem teljesen önzáró, ami azt jelenti, hogy a kerekek mozgása kis mértékben megjelenik a kormánykerék mozgásában. Erre azért van szükség, hogy a gépkocsi vezetője érezze azokat az erőket, amelyek eltérítik az autót a kormányzott irányból, hogy minél pontosabban korrigálni tudjon. A kormánykereket a kormányoszlop köti össze a fogas kormányrúddal. Ez egy köpenyben van elhelyezve és a korszerű kormányrudak két részből állnak, hogy ütközéskor egymásba csúszva megakadályozzák a vezető megsérülését.

Autó kormánymű