AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánymű választása.

Kormánymű széles választéka akciós árakon webáruházunk kínálatában. Vásároljon olcsón minőségi alkatrészeket és ismerje meg autó kormánymű működését, feladatát és hibáinak okait.

A kormánymű működése és meghibásodásának okai az autókban.

Kormánymű teszi lehetővé, hogy a gépkocsi utasterében kényelmesen ülve tudjuk megszabni, milyen irányba és mennyire forduljon el az autó. A ma gyártott autókban szinte kivétel nélkül fogasléces kormánymű van beépítve, amelynek lényege egy, a kocsi orrában keresztbe fekvő rúd fogakkal, végein kormányösszekötőkkel, amelyek a két első kerékhez illeszkednek.


Keresse meg autójához megfelelő kormányművet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha a kormányzást minden rásegítés nélkül kellene végeznünk, az nagyon fárasztó lenne. Főleg, amikor a jármű áll és az akár több tonnányi terhet cipelő kerekeket kellene valamilyen irányba elmozdítani, például parkolás alkalmával. Ezen a nehézségen az úgy nevezett szervoval szerelt kormánymű és más, a kormányszerkezetbe épített mechanikus rásegítők, áttétetek segítenek. A leggyakoribb kormánymű megoldás, amikor egyszerűen egy villanymotort tesznek a kormányrúdra, ami abba az irányba segíti a kerekek elmozdítását, amelyikbe a vezető a kormánykereket elfordítja. A kerekek elfordításához nincs szükség az egész tengely mozgatására, hanem csak a tengely két végén csuklósan kapcsolódó tengelycsonk fordul. Tekintse meg további kapcsolódó termékünket is!

Autó kormánymű alkatrészek webáruháza

A kormánymű és a kormánykerék kapcsolata.

A kormánymű nem teljesen önzáró, ami azt jelenti, hogy a kerekek mozgása kis mértékben megjelenik a kormánykerék mozgásában. Erre azért van szükség, hogy a gépkocsi vezetője érezze azokat az erőket, amelyek eltérítik az autót a kormányzott irányból, hogy minél pontosabban korrigálni tudjon. A kormánykereket a kormányoszlop köti össze a fogas kormányrúddal. Ez egy köpenyben van elhelyezve és a korszerű kormányrudak két részből állnak, hogy ütközéskor egymásba csúszva megakadályozzák a vezető megsérülését.

Autó kormánymű