AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánykar választása.

A kormánykar a kormányzás rendszerének egyik nagyon fontos alkatrésze. A kormánykar is, mint minden más alkatrész elromolhat és elhasználódhat, ilyenkor pedig azonnal szervizbe kell vinni a járművet, hiszen a kormányzás az, ami az úton tartja az autót, és ha meghibásodik, akkor könnyen elveszítheti az irányítást az autó felett. Kormánykart minden alkatrész webáruházban és üzletben is kapni lehet többféle gyártótól. Másik autó felfüggesztés, kormányzás elem is szükséges autójába? Nálunk biztosan megtalálja!

A kormánykar szerepe

A kormánykar az az összetevő, amely lehetővé teszi a sofőrnek, hogy abba az irányba forgassa a kormánykereket amelyikbe csak szeretné. Ez az egység a kormánymű kereszt tengelyébe van beágyazva, így biztosítja a könnyű forgó mozgást amikor az oldalirányú mozgásra kerül a sor. Ha úgy érzékeli, hogy a kormánymű hanyagul működik, akkor érdemes lehet befektetni egy új kormánykarba, hiszen ez a hanyag működés azt jelenti, hogy az alkatrész bizony meghibásodott. A leggyakoribb tünete annak, hogy a kormánymű meghibásodott az az, hogy folyamatosan 2 hüvelyknyi távolságba elmozdul jobbra és balra is, még akkor is, ha ön nem csinál semmit. 


Keresse meg az autójához megfelelő kormánykar alkatrészt:


A kormánykar meghibásodásai és cseréje

Autó KormánykarA kormánykar meghibásodásának egyik másik egyértelmű jele lehet az, ha az autó első része jobbra és balra mozog valahányszor az autó átfut egy kátyún, vagy kiemelkedésen az úton. Míg a kormánykar és alkatrészei nagyon aprónak tűnhetnek, annál fontosabbak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a jármű biztonságosan haladjon. Ha ezeket a meghibásodásokat észleli, akkor javasolt azonnal egy szervizhez fordulni, mert a kormányzás az, ami biztosítja a biztonságos vezetést, ezért nem érdemes halogatni a dolgot. A piacon már több prémium minőségű kormánykart is lehet kapni jó áron az alkatrész webáruházakban, autós boltokban  valamint autószervizekben is.