AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánycsillapító választása.

Kormánycsillapító tartja távol az út felületi hibáiból származó lökéseket a kormányműtől és egyúttal a vezető kezében lévő kormánykeréktől is. A bonyolult kormányrendszer segéd alkatrészeként több funkciót tölt be. Tekintse meg a teljes autó felfüggesztés, kormányzás kínálatot!

A kormánycsillapító funkciója

A kormánycsillapító azzal, hogy amortizálja azokat az erőhatásokat, amelyek a kormányszerkezet meghibásodásához is vezethetnének extrém útviszonyok között, folyamatosan biztosítja az autó kormányozhatóságát is. Ha nem lenne, a kormánymű rendre eltörne, deformálódna, beszorulnának az alkatrészei, ...


Keresse meg az autójához megfelelő kormánycsillapító alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...a vezető kezéből - akarata ellenére - kifordulna a kormány, elvesztené az uralmát a jármű fölött, akár csak egy nagyobb kátyú hatására is, különösen nagy sebesség esetén. Érthető tehát, hogy a kormánycsillapító hibátlan állapota nagyon fontos a kormánymű számára, ami viszont csak jó konstrukció, megfelelő anyagok felhasználása és precíz összeszerelés esetén valósul meg.

A kormánycsillapító egy fordított rásegítő

Kormánycsillapító

A korszerű autók könnyű kormányozhatóságát ma már kivétel nélkül szervokormányok segítik elő. Ez annyit jelent, hogy a kormánykerék elfordításakor a vezető által kifejtett erőt egy mechanizmus és egy beépített motor segítségével a kormánymű megsokszorozza. Egy kormánymozdulathoz nem akkora erőre van szükség, mint egyébként. Így lehet értelmezni a kormánycsillapító tevékenységét is, csak pont fordítva. A kormánymű, a kerekek felől érkező erőt néhány hányad részére csökkenti a kormánycsillapító teljesen automatikusan. Anélkül, hogy ebben az autót kormányzó vezetőnek bármilyen szerepet kellene vállalnia.