AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormány kardán választása.

Kormány kardán gondoskodik a kormányszerkezetben arról, hogy a kormányzott kerék bármilyen helyzetében stabil legyen a kapcsolat a kormányszerkezet tolórúdjával. Tekintse meg további autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkat!

Kormány kardán szerepe az autó működésében, kormányzásában.

A kormány kardán a többi kardántengelyhez hasonlóan lehetővé teszi, hogy a kapcsolódó elemek, a meghajtó és a meghajtott tengely között szögeltérés legyen. Vagyis, attól függetlenül, hogy az egyik elem milyen szögben áll a másikhoz képest, a kettejük kapcsolata stabil marad.


Keresse meg az autójához megfelelő kormány kardán alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kormány kardán e szabad csatlakozás fenntartása közben rendkívül nagy mechanikai terhelésnek van kitéve, mint ahogy az egész kormánymű is. Gondoljunk csak az átalagos magyar útviszonyokra, az alattomos fekvőrendőrökre, a kátyúkra, gödrökre, a bakhátakra, gyűrődésekre és a magas szegélyekre. Így a kormányszerkezet és benne a kormány kardán is jóval hamarabb szorul javításra, cserére nálunk, mint a jobb minőségű úthálózattal rendelkező országokban.

A kormány kardán cseréje

Kormány kardán

Egyes szakemberek szerint Magyarországon a kormánymű alapos átvizsgálása és javítása már 100 ezer kilométernél is szükségessé válhat a mostoha útviszonyok miatt. Ez vonatkozhat a kormány kardánra is, amely a túlterhelés miatt ugyancsak cserére szorulhat. A márkához és típushoz szükséges kormány kardánt tehát a kormányszerkezet felújítása előtt meg kell vásárolni. Ebben az esetben is ajánlott a cikkszám ismeretében hozzálátni a szükséges alkatrészek beszerzéséhez, továbbá a kormánymű kényes szerepe és a cseréhez szükséges szakértelem fontossága miatt elkerülhetetlen a szerelési munkát megfelelő szakszervizre bízni, ahol a munka elvégezte után a futómű szükséges beállítását is el fogják végezni.