AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kerékcsapágy szimering választása.

Kerékcsapágy szimering gondoskodik a rugalmas kapcsolatról és a megfelelő tömítésről az autónk egyik fontos alkatrészénél, amely összekapcsolja a kereket és a kerékagyat. Teljes autó felfüggesztés, kormányzás választékunkban itt böngészhet!

A kerékcsapágy szimering feladata

A kerékcsapágy szimering az autókban található többi szimeringhez hasonlóan egymáshoz képest mozgó alkatrészek között biztosítja a rugalmas kapcsolatot és a hatékony tömítést. Ebben az esetben konkrétan a nagy igénybevételnek kitett kerékcsapágyról van szó, ...


Keresse meg az autójához megfelelő kerékcsapágy szimeringet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amely a kerék és a kerékagy között biztosítja a kapcsolatot, nyilvánvaló, hogy itt nagy nyomatékról és időnként kifejezetten nagy sebességről van szó. A szimeringek ma már általában egy fémvázból, egy elasztikus anyagból, leginkább gumiból készített tömítőajakból és az azt a helyére toló rugógyűrűből állnak.

A kerékcsapágy szimering meghibásodása

Kerékcsapágy szimering

A kerékcsapágy szimering meghibásodása is általában ugyanarra vezethető vissza, mint a többi szimeringé: az intenzív használat következtében elhasználódik, elkopik, meg is sérülhet, de a lényeg, hogy egy idő után már nem tömít rendesen. Ezt leggyakrabban a szimering legsérülékenyebb része, a gumi elfáradása, roncsolódása okozza. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a kenőolajokban olyan adalékok is találhatók, amelyek károsítják a gumit. A kerékcsapágy szimeringet, ha meghibásodott, cserélni kell. Vásárláskor arra is figyelni kell az autó típusának megnevezése mellett, hogy az első, vagy a hátsó kerékcsapágyhoz kell a szimering.