AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kerékcsapágy ház szilent választása.

Kerékcsapágy ház szilent egy rugalmas, zaj- és rezgéscsillapító elem, amely  kis mértékű elfordulást, oldalirányú elmozdulást tesz lehetővé. Radiális és axiális vagyis sugár és tengelyirányú erők átvitelére is alkalmas. Előnyös tulajdonsága, hogy karbantartást nem igényel. Válogasson kapcsolódó autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkból!

A kerékcsapágy ház szilent felépítése

Legegyszerűbb változata egy külső és egy belső cső közé vulkanizált gumiból áll, amelynek rugókarakterisztikája progresszív, és a különböző irányokban egymástól jelentősen eltérő lehet. Az oldalsó váll megtámasztási lehetőséget ad axiális irányban.


Keresse meg az autójához megfelelő kerékcsapágy ház szilent alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Túl nagy elmozdulások a gumi elszakadásához vezetnek, ezért beszerelés után a rögzítő csavarokat csak akkor szabad meghúzni a megadott nyomatékkal, amikor a gépkocsit visszaengedték a kerekeire, és a lengőkarok a terhelés hatására a középső helyzetbe kerültek. Hosszú rugóutaknál siklócsapágy és szilentblokk kombinációját is szokták alkalmazni.

A kerékcsapágy ház szilent sem tart örökké

 Kerékcsapágy ház szilent

A szilentblokk rugalmas eleme elöregszik, megrepedhet, túlterhelés esetén kiverődhet, elszakadhat. Ilyenkor menet közben kopogó hang hallható a futómű felől, ami a meghibásodásra figyelmeztet. Anyagát károsíthatják a különböző agresszív hatású vegyi anyagok, ásványi olajok és az ózon is. Az elöregedett, meghibásodott szilentblokkot ki kell cserélni. A cseréhez természetesen az autó márkájának, típusának és évjáratának megfelelő pótalkatrészre van szükség, aminek biztos kiválasztásához a legjobb – mint minden egyéb esetben is - a cikkszám megadása.