AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kerékcsapágy ház szilent választása.

Kerékcsapágy ház szilent egy rugalmas, zaj- és rezgéscsillapító elem, amely  kis mértékű elfordulást, oldalirányú elmozdulást tesz lehetővé. Radiális és axiális vagyis sugár és tengelyirányú erők átvitelére is alkalmas. Előnyös tulajdonsága, hogy karbantartást nem igényel.

A kerékcsapágy ház szilent felépítése

Legegyszerűbb változata egy külső és egy belső cső közé vulkanizált gumiból áll, amelynek rugókarakterisztikája progresszív, és a különböző irányokban egymástól jelentősen eltérő lehet. Az oldalsó váll megtámasztási lehetőséget ad axiális irányban.


Keresse meg autójához megfelelő Kerékcsapágy ház szilentet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Túl nagy elmozdulások a gumi elszakadásához vezetnek, ezért beszerelés után a rögzítő csavarokat csak akkor szabad meghúzni a megadott nyomatékkal, amikor a gépkocsit visszaengedték a kerekeire, és a lengőkarok a terhelés hatására a középső helyzetbe kerültek. Hosszú rugóutaknál siklócsapágy és szilentblokk kombinációját is szokták alkalmazni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kerékcsapágy ház szilent sem tart örökké

 Kerékcsapágy ház szilent

A szilentblokk rugalmas eleme elöregszik, megrepedhet, túlterhelés esetén kiverődhet, elszakadhat. Ilyenkor menet közben kopogó hang hallható a futómű felől, ami a meghibásodásra figyelmeztet. Anyagát károsíthatják a különböző agresszív hatású vegyi anyagok, ásványi olajok és az ózon is. Az elöregedett, meghibásodott szilentblokkot ki kell cserélni. A cseréhez természetesen az autó márkájának, típusának és évjáratának megfelelő pótalkatrészre van szükség, aminek biztos kiválasztásához a legjobb – mint minden egyéb esetben is - a cikkszám megadása.