AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kerékcsapágy választása.

Kerékcsapágy cseréjére is szükség van olykor. Amíg nincs baj vele, senkit nem érdekel, hogy van a kocsijában csapágy, amíg meg nem hibásodik és ezt egyre hangosabb búgó hangon igyekszik tudtunkra adni. Teljes autó felfüggesztés, kormányzás alkatrész választékunk ide kattintva érhető el.

A kerékcsapágy ellensége az egyenetlen úttest.

A autó kerék csapágya egyszer csak megszólal, ez a kerékcsapágy hang. Ha egy szép búgóhangot hall a kerekek irányából, akkor tessék nem megnyugodni, elandalogni, mert ez a kerékcsapágy hang, ami – ugyan kellemes -, de arra figyelmeztet, hogy a felfüggesztésben hiba történt.


Keresse mag autójához megfelelő kerékcsapágyakat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Hogyan lehetséges ez, ha elvileg kerékcsapágy alkatrésznek élettartama megegyezik a kocsiéval, vagyis előbb kell darabokra esni a járgánynak, mintsem, hogy megismerjük, milyen is ez a hang. Csakhogy az utak – például Magyarországon is -, rosszabbak tudnak lenni, mint amivel joggal kalkulál az autó gyártója, vagyis a nagy igénybevétel miatt idő előtt meghibásodhat a kerékcsapágy. A leggyakrabban a hátsó kerékcsapágy ad hangot elégedetlenségének, mert rajta a legnagyobb a terhelés.

Búg autónk egyik kereke? Lehet kerékcsapágyat kell cserélni!

Akár a hátsó, akár az első kerekekben lévők kerékcsapágyak kezdenek el búgó hangot adni, jelezve a kerékcsapágy hibát, nem marad hátra más, mint az elromlott kerékcsapágy cseréje. Egy autószervizelés nem a világ vége, hiszen – mondjuk – egy Suzuki kerékcsapágy ár nem haladja meg a 8-16 ezer forintot. Persze a számos más alkatrésznél kevésbé húzós Suzuki kerékcsapágy ár, mondjuk négy kerékcsapágy csere esetén már nem olyan vidám a helyzet, ezért nem mindegy honnan származik, milyen minőségű és mennyibe kerül.

SKF Kerékcsapágy