AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hídszilent választása.

Hídszilent, vagy hátsó híd szilent a neve annak a gumi alkalmatosságnak, amely a hátsóhíd rögzítésénél a fém alkatrészek kapcsolódását igyekszik problémamentessé tenni. Mint minden szilent, szigetelő feladatot is betölt a fémek találkozásánál.

A hídszilent hibái és annak lehetséges okai.

Mindenek előtt a rezgéseket csillapítja, de az alkatrészek kötésének védelmét is szolgálja a portól, az agresszív kenőanyagoktól, az olajtól, vagy csak az út sarától. A hídszilent gumi anyaga a jelentős igénybevétel, főleg a rezgés következtében egy idő után elfárad.


Keresse meg autójához megfelelő hídszilentet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Folyamatosan károsítja a hídszilent alkatrészt a rá kerülő szennyeződés, mindenek előtt az agresszív vegyszerek, de akár az egyszerű olaj is. A megpuhult, elnyűtté vált gumi már nem tölti be eredeti feladatát, és még ha nem is lyukadt ki, nem is szakadt el, megváltozott paraméterei miatt frissítésre szorul. A hídszilent meghibásodására a legtöbbször a jellemző kopogó hangból lehet következtetni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az autó hídszilentjének cseréje kopás esetén.

Hídszilent

Az elnyűtt, megkopott és eredeti konzisztenciáját elvesztett hídszilentet nem lehet javítani. Az egyetlen megoldás a hídszilent csere. A hídszilent cseréjéhez azonban előbb le kell szerelni a régit, ami – ugyan házilag is megoldható -, de néha egészen emberpróbáló feladat, mert a rögzítő csavarok korrodálódhattak, így meglazításukhoz, nem csak nagy erőkarral felszerelt kulcsokra, de csavar lazító folyadékra is szükség lehet. A gumi levágása is körültekintést igényel. Csak ezt követően lehet leszerelni a perselyt és helyére tenni az új hídszilentet.