AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hídszilent választása.

Hídszilent, vagy hátsó híd szilent a neve annak a gumi alkalmatosságnak, amely a hátsóhíd rögzítésénél a fém alkatrészek kapcsolódását igyekszik problémamentessé tenni. Mint minden szilent, szigetelő feladatot is betölt a fémek találkozásánál. Tekintse meg teljes autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkat!

A hídszilent hibái és annak lehetséges okai.

Mindenek előtt a rezgéseket csillapítja, de az alkatrészek kötésének védelmét is szolgálja a portól, az agresszív kenőanyagoktól, az olajtól, vagy csak az út sarától. A hídszilent gumi anyaga a jelentős igénybevétel, főleg a rezgés következtében egy idő után elfárad.


Keresse meg az autójához megfelelő hídszilent alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Folyamatosan károsítja a hídszilent alkatrészt a rá kerülő szennyeződés, mindenek előtt az agresszív vegyszerek, de akár az egyszerű olaj is. A megpuhult, elnyűtté vált gumi már nem tölti be eredeti feladatát, és még ha nem is lyukadt ki, nem is szakadt el, megváltozott paraméterei miatt frissítésre szorul. A hídszilent meghibásodására a legtöbbször a jellemző kopogó hangból lehet következtetni.

Autó hídszilent csere kopás esetén.

Hídszilent

Az elnyűtt, megkopott és eredeti konzisztenciáját elvesztett hídszilentet nem lehet javítani. Az egyetlen megoldás a hídszilent csere. A hídszilent cseréjéhez azonban előbb le kell szerelni a régit, ami – ugyan házilag is megoldható -, de néha egészen emberpróbáló feladat, mert a rögzítő csavarok korrodálódhattak, így meglazításukhoz, nem csak nagy erőkarral felszerelt kulcsokra, de csavar lazító folyadékra is szükség lehet. A gumi levágása is körültekintést igényel. Csak ezt követően lehet leszerelni a perselyt és helyére tenni az új hídszilentet.