AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Híd javító készlet választása.

Híd javító készlet főleg a francia autók és néhány Fiat típus tulajdonosainak kellhet, a hátsó híd ugyanis főleg ezekben a gépkocsikban alkalmazott hátsó futómű fajta. Webáruházunk palettáján nem csak híd javító készlet található, hanem számos egyéb autó felfüggesztés, kormányzás választék is. Válogasson teljes kínálatunkból!

Mi lehet a gond a hátsó híddal?

Ez egy főleg a kisebb francia autókra jellemző, nagyon precíz hátsó futómű fajta. A hátsó hidakkal viszonylag gyakran van gond, amihez persze hozzájárulnak a rossz magyar utak is. Feltűnő, hogy elég sok autószerelő műhely kifejezetten erre szakosodott.


Keresse meg az autójához megfelelő híd javító készlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hátsó híd két végén a lengőkarok tűgörgőkön fordulnak, itt bejuthat a nedvesség és megindulhat a rozsdásodás. Idővel a hídtestben lévő szimeringek is elöregednek. A csapágyak, ha berozsdásodnak, a tengelybe marhatnak, egyszóval érdemes időben felfigyelni a hibára.

Mire figyeljünk?

Híd javító készlet

Ha nyikorgó, recsegő hangot hallunk a gépkocsi hátulja felől, az a hátsó híd meghibásodására utalhat. Ez főleg tavasszal jelentkezhet, amikor a hátsó híd kiszárad, a hangok esős időben megszűnhetnek. Ha ilyet tapasztalunk, célszerű minél előbb szerelőhöz fordulni, jó esetben még elég lehet egy híd javító készletet venni és az elromlott, elöregedett alkatrészeket lecserélni. Ezzel megelőzhető a nagyobb kiadás, bár ez sem biztos, ugyanis a tengely azonnal sérül. A hiba másik jele a hátsó kerekek bedőlése, ez már súlyosabb eset, ilyenkor a tengelycsonk és csapágy cseréje is szükséges lehet.