AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hátsó tengely szilent választása.

Hátsó tengely szilent - mint nevéből is látszik - a többi szilentblokkal együtt gondoskodik a zajcsillapításról az egyébként sok zajt okozó futóműnél, miközben biztosítja az elemek zavartalan mozgását. Webáruházunkban nem csak hátsó tengely szilent, de egyéb autó felfüggesztés, kormányzás alkatrészek is megtalálhatóak, böngésszen teljes választékunkból.

Mire jó a hátsó tengely szilent?

A szilentblokk, vagy rövidebben szilent a neve szinte minden olyan gumi vagy műanyag alkatrésznek, amely két fém alkatrész között csökkenti a rázkódást, elnyeli a rezgéseket, csillapítja az ütközéseket és ezzel a zajt. Ezt a kifejezést az autószerelők kivételesen nem a németből vagy az angolból, ...


Keresse meg az autójához megfelelő hátsó tengely szilent alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hanem a franciából vették át, eredetileg egy márka volt (Silentbloc). Leginkább a futóműben szolgáló zajcsillapító alkatrészeket szoktuk szilentblokkoknak hívni, köztük a hátsó tengelyhez kapcsolódó szilentet. 

Mi jelzi a hátsó tengely szilent hibát?

Hátsó tengely szilent

Az nem meglepő, hogy ha a hátsó tengely szilenttel valami gond van, akkor felerősödik a kopogás, az autó esetleg kóvályog, romlik az úttartása. A szilentet nagyon igénybe veszi a feladatuk, hiszen élettartama alatt sok százezer vagy akár több millió rezgést is el kell nyelnie, ezért a szilentek viszonylag gyakran tönkre is mennek: elfáradnak, kitöredeznek, elöregednek. Élettartamuk fordítottan arányos az utak minőségével, ami nálunk nem igazán kimagasló. A kopogást persze a futómű több más alkatrésze is okozhatja, ezért ilyenkor át kell vizsgálni a szervizben a rendszert. Ha a szilent tönkrement, cserélni kell, ami nem egyszerű feladat.