AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hátsó tengely szilent választása.

Hátsó tengely szilent - mint nevéből is látszik - a többi szilentblokkal együtt gondoskodik a zajcsillapításról az egyébként sok zajt okozó futóműnél, miközben biztosítja az elemek zavartalan mozgását.

Mire jók a szilentek?

A szilentblokk, vagy rövidebben szilent a neve szinte minden olyan gumi vagy műanyag alkatrésznek, amely két fém alkatrész között csökkenti a rázkódást, elnyeli a rezgéseket, csillapítja az ütközéseket és ezzel a zajt. Ezt a kifejezést az autószerelők kivételesen nem a németből vagy az angolból, ...


Keresse meg autójához megfelelő hátsó tengely szilentet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hanem a franciából vették át, eredetileg egy márka volt (Silentbloc). Leginkább a futóműben szolgáló zajcsillapító alkatrészeket szoktuk szilentblokkoknak hívni, köztük a hátsó tengelyhez kapcsolódó szilentet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Mi jelzi a hibát?

Hátsó tengely szilent

Az nem meglepő, hogy ha a hátsó tengely szilenttel valami gond van, akkor felerősödik a kopogás, az autó esetleg kóvályog, romlik az úttartása. A szilentet nagyon igénybe veszi a feladatuk, hiszen élettartama alatt sok százezer vagy akár több millió rezgést is el kell nyelnie, ezért a szilentek viszonylag gyakran tönkre is mennek: elfáradnak, kitöredeznek, elöregednek. Élettartamuk fordítottan arányos az utak minőségével, ami nálunk nem igazán kimagasló. A kopogást persze a futómű több más alkatrésze is okozhatja, ezért ilyenkor át kell vizsgálni a szervizben a rendszert. Ha a szilent tönkrement, cserélni kell, ami nem egyszerű feladat.