AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hajtótengely javító választása.

Hajtótengely javító készlet felhasználásával egyszerűbb és kényelmesebb a futómű egyik fontos alkatrészének a javítása, alkatrészeinek és azok tartozékainak kicserélése. Más autó felfüggesztés, kormányzás elemre lenne szüksége? Nálunk biztosan megtalálja!

A hajtótengely és a javító funkciója

A kerekek meghajtása, illetve kormányzása során olyan megoldást kerestek az autók konstruktőrei, amellyel a lehető legjobban el lehetett különíteni a kerék mozgása során a tengelyre ható erőktől az autó meghajtását szolgáló hajtótengelytől. Ezzel a meghajtótengelyt csapágyazására sokkal kevesebb erő hat, élettartamuk megnő, lehetővé válik az autó élettartamánál hosszabb ideig beavatkozás nélkül működő futómű csapágyazás megvalósítása, amely ezen felül nem igényel utólagos kenést sem. A hajtótengely egyes elemeinek elhasználódása egy idő után cseréjüket teszi szükségessé, amihez nagyon nagy segítséget jelent egy javító beszerzése. 


Keresse meg az autójához megfelelő hajtótengely javító alkatrészt:


A hajtótengelyek és a javító fajták

Autó hajtótengely Vannak olyan hajtótengelyek, amelyeknél a hajtótengelyre közvetlenül illeszkedik a kerékagy. Ilyenkor a tengelyt a csavarónyomaték mellett húzó, nyíró és hajlító erőhatások is érik. Ezt a megadást nevezik nem tehermentesített hajtó-tengelynek. A két struktúra közötti átmeneti konstrukció megnevezése: félig tehermentesített tengely. A teljesen tehermentesített hajtótengelyes kerékcsapágyazás esetén a gumiabroncs talppontjában ébredő, a csapágyazásra háruló erőket egysoros golyós vagy kúpgörgős csapágyak veszik fel.