AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Függőcsapszeg választása.

Függőcsapszeg a neve annak a speciális kötőelemnek, amelyet – elsősorban – a gépkocsik futóműnél alkalmaznak, és amely műanyag perselybe illesztett acél csap. Teljes autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkat ide kattintva tekintheti meg.

A függőcsapszeg alkalmazása

Függőcsapszeget alkalmaznak például a háromszög-trapéz kereszt lengőkaros futóműveknél. Ez a speciális megoldás először a független felfüggesztésű légrugós járműveknél jelent meg. Itt a tengelycsonk két végét a függőcsapszeg köti össze, a kormányrendszer trapézkarja a külső csonkrészhez kapcsolódik.


Keresse meg az autójához megfelelő függőcsapszeget:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Így a kormánymechanizmus csak a külső tagot fordítja el a függőcsapszeg körül. A függőcsapszeg szerepénél fogva jelentős igénybevételnek van kitéve, ezért nagyon fontos a precíz gyártás mellett az alkalmazott anyagok minősége.

Függőcsapszeg cseréje

Függőcsapszeg

Ha függőcsapszeg meghibásodik, jellemzően megkopik, akkor csak a csere jöhet számításba, amihez az autó típusához és évjáratához illő cserealkatrészre, új függőcsapszegre van szükség. A függőcsapszeg elhasználódásának, beragadásának, megkopásának, lógásának, törésének súlyos következményei lehetnek, az egész futómű károsodhat, balesetveszély jöhet létre, ezért, amint észleljük, azonnal reagálni kell. Ha a csapszeg csak beragadt, akkor a megtisztítás és a megfelelő kenés is elégséges lehet, de ez elég ritkán fordul elő.