AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csuklók választása.


A kormányzás csuklók segítségével, amikor a kormánykereket elforgatjuk, az adott utasítás, hibátlanul jut el a kerekekhez.

Kormányzás csuklók működése

A kormányzás csuklókból és a rudazatból álló mechanizmusoknak, úgy kell teljesítenie, hogy a kormánykerék és a kormányzott kerekek közt állandó mechanikus kapcsolat legyen. Ez eleget kell, hogy tegyen a nemzetközi előírásoknak. A gépjármű kanyarodása közben a kerekek elkormányzási szögei megfelelnek az oldalcsúszás-mentes gördülés kinematikájának. A jármű kormányzásakor a vezető a kormányt elfordítja és a rugózás eredményeképpen, a mozgó kerekek elfordulnak. Az irányítási folyamat a kocsi súlypontjához van kötve, és az irányítórendszeren elhelyezkedő álló csuklópont átmegy egy rúdba, mely létre hozza a kerék elkormányzási szögét, és ezzel együtt a jármű irányváltását is.


Keresse meg az autójához megfelelő kormányzás csuklókat:


Csuklók szerepe

A kormányzás csuklók a kormányoszlopnál találhatóak. Ezek az alkatrészek kapcsoló szerepet töltenek be a kormányszerkezetnél, megfelelően kell, hogy működjenek, így a kormányzás is könnyű lesz. Ha rosszul szereljük be, a kormány könnyen megszorulhat, vagy a jármű mozgása közben más hibák is előfordulhatnak, mint például a kormánykardánban található csapágyazások kophatnak, vagy a kardán is eltörhet, melyet ki kell cserélni. Az álló helyzetben lévő kormány tekerés is az alkatrészek túlterhelését jelenti. A kormánykerék tengelye és a kormánygép közötti tengelykapcsolatnak több mindent kell végrehajtania. Ha nagyobb a szögkitérés, meg kell, hogy legyen a kellő rugalmasság, szilárdság, és jó hatásfokkal kell üzemelnie. A kisebb személygépjárműveknél, ezeket egyszerű gumitárcsás kapcsolóval oldották meg. A nagyobb járműveknél tűgörgős csapágyazású kardáncsuklókat alkalmaznak. Ezek készülhetnek lemezből, alumíniumból, vagy acél öntéssel.