AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csapszeg elemek választása.

Ha a csapszeg alkatrészek kerülnek sorra, akkor mindenképpen a rugós csapszegek jelentik a legjobb megoldást, hiszen ezek olcsón kaphatóak, ráadásul rengeteget gyártanak belőle különböző autógyárak, ezért ezekből nem lehet kifogyni. A csapszeg alkatrészei kiemelten fontosak, ezért különösen oda kell figyelni rájuk, hogy ha elromlanak, akkor lecserélhesse azokat. Válogasson teljes autó felfüggesztés, kormányzás kínálatunkból!

A csapszeg alkatrészek felépítése

A rugós csapszegek rugóacélból készültek amelyek hőkezeltek és palástján hosszanti, illetve tengelyirányú hasíték látható. Külső átmérője nagyobb, amiatt, hogy a furat teljes hosszában tudjon túlfedést biztosítani. A hasíték pedig azt biztosítja, hogy a csapszeg összenyomható legyen a furatba szerelés során. Mivel ezek a rugós csapszegek nagyon könnyen és rövid idő alatt beszerelhetőek, jelentősen csökkennek a költségek, ráadásul maga az alkatrész ára is igen alacsony. A csapot nagyon könnyű beszerelni akár kézzel, akár automatizált eljárással is.


Keresse meg az autójához megfelelő csapszeg alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A csapszeg alkatrészek és beszerelésük

Csapszeg alkatrészek

A csapszeg alkatrészeket akár saját maga is kicserélheti, ehhez nem feltétlenül kell szervizbe vinni az autót. Önnek csak annyi a dolga, hogy megvásárolja a csapszeget és az alkatrészeit, például a zárólemezt, valamint a tengelycsonkot és nekilát a munkának. A szerelés semmilyen szakképzettséget nem igényel, ráadásul átmenő furatból akár könnyen el is lehet távolítani egy olyan tüske segítségével, ami megfelelő átmérőjű. Zárólemezt, illetve tengelycsonkot minden alkatrész boltban vagy autószervizben kapni lehet, és ezek csak pár száz forintba kerülnek, a csapszeg alkatrészek esetében nincs szó nagyobb összegekről. Ha pedig még többet szeretne spórolni a csapszeggel és annak alkatrészeivel, akkor csakis rugós csapszeget érdemes választani.