AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bölcső választása.

Bölcső köti össze a karosszériával az autó menetstabilizátorának lengőkarát. Egy szilen segítségével a lengőkar szabadon mozgat a bölcsőben, ami természetesen mindkettejük kopásával jár.

A bölcső szerepe

A trapézszilent feladata, hogy összekösse a bölcsőt és a lengőkart úgy, hogy az el tudjon mozdulni egymástól. Amikor a gépkocsi halad a lengőkarok fel-le mozognak. A mozgás következtében a szilentek tekerednek. Egy bizonyos idő után ezek az alkatrészek kirepedeznek (gumiból vannak) és elszakadnak.


Keresse meg autójához megfelelő bölcső autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az elszakadt szilent a lengőkar lógásához vezet, ami bizonytalan úttartást eredményez, súlyosabb esetben erős kopogó hangot hallat. Természetesen ugyanez vonatkozik a bölcsőre is, ami a szilenthez, a lengőkarhoz hasonlóan egy idő után ugyancsak cserére szorulhat. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A bölcső cseréje

Autó bölcső alkatrész

A futómű és a menetstabilizátor alkatrészei egyformán hosszú ideig bírják az igénybevételt, általában 100 ezer kilométer után kell csak hozzájuk nyúlni. Ilyenkor azonban szinte mindegyik esetében ki van zárva a javítás, csak a csere merülhet fel. Ez vonatkozik a szilentek, a lengőkarok mellett a bölcsőre is, mert ez az alkatrész a többihez hasonlóan egyáltalán nem javítható. Elfogadott, hogy ezeket az egymásba illő és együtt működő alkatrészeket, ha valamelyikük meghibásodik, együtt érdemes kicserélni.