AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Sport ülés választása.

Sport ülés beszerelésével minden korábbinál sportosabb, fiatalosabb jelleget kölcsönözhetünk az autónknak, igazi tuning shop termék. Az ilyen üléseknek azonban nem csak dizájn, de biztonsági és kényelmi funkciói is vannak.

A sport ülés funkciója

A sport ülés alapvető feladata, hogy a sportautók esetében az extrém fizikai és szellemi igénybevétel körülményei között is a legnagyobb stabilitást és biztonságot biztosítsa. Ennek megfelelően a megszokottnál nagyobb védelmet nyújt oldalt, és maga az ülőfelület is a sportautókra jellemző kemény futáshoz igazodik. A sportautózáshoz szabják a derék- és a fejtámlák méretét és elhelyezkedését. Az ilyen ülések nem feltétlenül kényelmesek, nem segítik előny a többszöri és kényelmes ki- és beszállást az autóból, mert nem erre vannak kitalálva.


1 2 3 > 
1 2 3 > 

Használata, alkalmazása

Sport ülések

A sport ülés főleg azok számára tesz jó szolgálatot, akik a közúton is a megengedett határok között ugyan, de sportosan, erős gyorsításokkal és intenzív fékezésekkel, kemény irányváltásokkal vezetnek. Ők kihasználhatják az ilyen ülések előnyeit. Nekik sem szabad azonban elfelejteniük, hogy a közút nem sportpálya, és a forgalom többi résztvevője nem ül feltétlenül ugyancsak ilyen ülésben, sport kormány előtt és talán a legkevésbé sem vezet sportosan, talán inkább öregesen és lassan reagál a közlekedési helyzet gyors változásaira. Nem baj, ha a sport ülésnek csak dizájn szerepe van.