AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Sport ülés választása.

Sport ülés beszerelésével minden korábbinál sportosabb, fiatalosabb jelleget kölcsönözhetünk az autónknak. Az ilyen üléseknek azonban nem csak dizájn, de biztonsági és kényelmi funkciói is vannak.

A sport ülés funkciója

A sport ülés alapvető feladata, hogy a sportautók esetében az extrém fizikai és szellemi igénybevétel körülményei között is a legnagyobb stabilitást és biztonságot biztosítsa. Ennek megfelelően a megszokottnál nagyobb védelmet nyújt oldalt és maga az ülő felület is a sportautókra jellemző kemény futáshoz igazodik. A sportautózáshoz szabják a derék- és a fejtámlák méretét és elhelyezkedését. Az ilyen ülések nem feltétlenül kényelmesek, nem segítik előny a többszöri és kényelmes ki- és beszállást az autóból, mert nem erre vannak kitalálva.


1 2 3 > 
1 2 3 > 

A sport ülés használata

A sport ülés főleg azok számára tesz jó szolgálatot, akik a közúton is a megengedett határok között ugyan, de sportosan, erős gyorsításokkal és intenzív fékezésekkel, kemény irányváltásokkal vezetnek. Ők kihasználhatják az ilyen ülések előnyeit. Nekik sem szabad azonban elfelejteniük, hogy a közút nem sportpálya és a forgalom többi résztvevője nem ül feltétlenül ugyancsak sport ülésben, sport kormány előtt és talán a legkevésbé sem vezet sportosan, talán inkább öregesen és lassan reagál a közlekedési helyzet gyors változásaira. Nem baj, ha a sport ülésnek csak dizájn szerepe van.