AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Sport légszűrő tisztító választása.

Sport légszűrő tisztító használatának gyakorisága függ az út porosságától és a tisztító olaj minőségétől is. Általában ötezer kilométerenként ajánlott a légszűrő szakszerű elmosása, szárítása és olajozása, de vannak akik naponta megteszik. További tuning shop felszerelési cikkek találhatóak kínálatunkban!

A sport légszűrő tisztító olajozó védi a motort a szennyeződésektől, ha elpárolog akkor nincs min megtapadnia a pornak.

A sport légszűrő tisztító védi a motort a szennyeződésektől, ha elpárolog akkor nincs min megtapadnia a pornak. Az autók 99%-ának gyári szűrője papírbetétes száraz szűrő, ami nem igényel gondoskodást, sőt csak ártunk a motornak, ha kitakarítanánk cseréje helyett időközönként.


Rendelje meg sport légszűrőjéhez szükséges tisztítót:


Amikor a papírszűrők elkoszolódnak, nem engednek át megfelelő levegőt a motornak, de port se többet, nem romlik a megengedett szűrési küszöbük. Ezzel szemben a sport légszűrők anyaga szivacs vagy szövet, és könnyen átereszti a levegőt csavart légutakon keresztül, ahol a sport légszűrő tisztító olajban megtapadnak a szennyeződések, ha megfelelően van tisztítva és kenve a szűrő. A sport légszűrők szűrési hatásfoka rohamosan leromlik, ha elkoszolódott, kiszáradt és nem eléggé olajos. Elkoszolódott levegőszűrő nem tömődik el, hanem szűretlenül átengedi a levegőt, ami károsíthatja a motort is.

Sport légszűrő tisztítás házilag egyszerűen és gyorsan.

Sport légszűrő tisztító

Szereljük le a légszűrőt, amit pont a sűrű tisztítás végett könnyen le és felszerelhető gyors rögzítéssel terveztek. Finoman kocogtassuk meg, hogy a szennyeződések egy része kihulljon. Engedünk egy kisebb lavorba kézmeleg vizet, és körülbelül negyed óráig áztassuk, néha mozgatva a szűrőt. Ecsettel is segíthetjük a tökéletes tisztítást a makacsabb lerakódások eltávolítása érdekében, vagy ha a készlet tartalmaz sport légszűrő tisztító szert is külön az olaj mellé, akkor azzal fújjuk be. FIGYELEM! Semmilyen más tisztítószer (savas, lúgos) használata nem ajánlott! Miután jól átázott, vegyük ki a műanyag lavorból, vagy amiben fürdött eddig, és folyóvíz alatt alaposan mossuk át, majd hajszárító segítségével szárítsuk meg, vagy tegyük ki a napra. Ha teljesen tisztára száradt, akkor következik az igazi kihívás, az olajozása. A sport légszűrő tisztítót tizenöt centi távolságból egyenletesen kell felvinni a légszűrő forgatásával, majd ha mindenhol olajosan csillog a szűrő, akkor a szűrő felületén kívüli részekről egy papírtörlő segítségével távolítsuk el az olajat. Végül szereljük vissza légszűrőt autónkba.