AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Sport kormány választása.

Sportkormány felszerelésével nem csak sportosabbá tehetjük autónk dizájnját, de meg is változtathatjuk a vezetési szokásainkat, dinamikusabbá válik az autó kormányzása. További autó tuning felszerelések kínálatunkért nézzen szét áruházunkban!

A sportkormány funkciója

A sportkormány funkciója a nevében van. A feladata, hogy felépítésével, nagyságával elősegítse a sportosabb vezetést. Megkönnyítse az autós számára a gyors irányváltoztatást. Főleg azzal, hogy egy-egy adott szögű forduláshoz kisebb kormánymozgást kell végrehajtani. Ez az előnye azonban azt is jelenti, hogy az ilyen kormányt használó autósnak jobban oda kell figyelnie a kezére, mert aránylag kis mozdulattal nagy arányú irányváltoztatást tud kikényszeríteni, ami az erre nem alkalmas autó esetén veszélyes lehet. 


1 2 > 
1 2 > 

Előnyei

Sportkormány

 

A sportkormány természetesen nem csak kisebb a megszokott kormányoknál, de sokkal inkább a gyors, sportos vezetési stílushoz van kialakítva a formája is. Ez annyit jelent, hogy a széria kormányoknál szokásosnál nagyobb figyelmet szentelnek az ergonómiának. Különösen arra összpontosítanak, hogy a kormány fogása kényelmes, biztonságos, a lehető leginkább az emberi kézhez álló legyen, mégpedig extrém gyors kormánymozgás, a vezető nagyon gyors reakciói esetén is. A praktikus megfontolások a sportkormánynál a dizájn elemek fölé kerekednek, a kivitelezésük inkább funkcionális és egyszerű, kevésbé szép.